Eleve, în vizită la Centrul Maternal

488

În cursul zilei de marţi, 8 aprilie 2014, un grup de eleve de la Colegiul Tehnic Nr.2 Târgu-Jiu, însoţit de profesoara Loredana Bobic, a fost în vizită la Centrul Maternal din cadrul Complexului de servicii alternative la protecţia rezidenţială Târgu-Jiu. La această acţiune au participat cele nouă mame şi o gravidă care sunt găzduite în momentul de faţă în Centrul Maternal. Elevele le-au oferit mămicilor din Centru dulciuri, sucuri şi fructe.

Acţiunea desfăşurată la Centrul Maternal din Târgu-Jiu marţi, 8 aprilie, a fost intitulată sugestiv „Mariajul timpuriu şi consecinţele sale” şi face parte din ciclul activităţilor pe care le desfăşoară Centrul în parteneriat cu o serie de unităţi şcolare din municipiul nostru, precum şi din alte localităţi ale judeţului, cum ar fi: Liceul Runcu, Şcoala Gimnazială Bumbeşti-Jiu şi altele. “S-au abordat următoarele subiecte: Mama minoră şi problematica naşterii sale; Amploarea şi cauzele acestui fenomen; Consecinţele negative ale naşterii timpurii; Ce trebuie făcut pentru prevenirea sarcinilor timpurii; Obiectivul nostru este să preîntâmpinăm naşterea unui copil de mamele minore care ar trebui să înveţe carte, nu să înveţe cum trebuie îngrijit un bebeluş”, a declarat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal.
Conducerea unităţii precizează că a dorit să conştientizeze elevele că naşterea timpurie pune în pericol nu numai sănătatea lor, ci şi pe a copiilor cărora urmează să le dea viaţă. “Am încercat să le conştientizăm că intrarea în lumea adulţilor înainte de vreme le va marca pentru toată viaţa şi nu este deloc uşor să mai continue şcoala, să obţină o calificare şi că pentru un trai decent trebuie să ai o calificare şi numai aşa poţi avea un loc de muncă. Le-am spus fetelor de liceu că trebuie să evite mariajul timpuriu, că toate în viaţă trebuie făcute la timpul lor, iar în perioada şcolarizării dezideratul lor trebuie să fie cartea”, explică Milosteanu.

Intervenţiile specialiştilor, lămuritoare pentru eleve
Au avut intervenţii în dezbatere şi asistenta medicală de serviciu, psihologul şi asistenta socială responsabilă a Centrului Maternal. S-au abordat mai multe subiecte: mijloacele contraceptive existente, activitatea serviciului de planning familial, impactul psihologic negativ al naşterii timpurii, probleme sociale care pot apărea, mediul familial ulterior, cazuistica din Centrul Maternal şi altele. “Am discutat despre ceea ce trebuie să facă pentru a depăşi dificultăţile materiale prin care trec, dacă acestea există, să ia ca model persoanele care s-au căsătorit la timpul potrivit şi au reuşit să aibă o calificare, o pregătire şi acum au un loc de muncă. Am abordat problematica deteriorării relaţiilor familiale în cazul apariţiei unei sarcini nedorite”, a precizat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal.
La această acţiune au participat cele nouă mame şi o gravidă, care sunt găzduite în momentul de faţă în Centrul Maternal. Elevele de la Colegiul Tehnic Nr.2 Târgu-Jiu au oferit mamelor dulciuri, fructe şi sucuri.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here