Elevă din Bumbeşti-Jiu, premiată la concursul naţional „Ionel Teodoreanu”

485

O elevă din judeţul Gorj s-a numărat printre premianţii ediţiei din acest an ai concursului naţional de lectură şi interpretare transcurriculară „Ionel Teodoreanu”. Numele acesteia este Ioană Toloargă şi învaţă la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bumbeşti-Jiu.

Cea de-a IX-a ediţie a Concursul naţional de lectură şi interpretare transcurriculară „Ionel Teodoreanu” s-a desfăşura în perioada 29 mai – 1 iunie 2014, la Iaşi. La concurs au participat aproape 200 de elevi din toate judeţele ţării, precum şi o delegaţie formată din nouă elevi şi un profesor din Republica Moldova. Competiţia a cuprins o probă scrisă şi una orală, fiecare dintre acestea evaluând complementaritatea competenţelor deţinute de elevi la disciplinele din ariile curriculare “limbă şi comunicare” şi “arte”.
Probele de concurs valorifică originalitatea şi creativitatea în receptarea şi în producerea de mesaje scrise despre textul literar/nonliterar, explorat în relaţie cu alte tipuri de imagini artistice (imagini plastice, muzicale, dramatice, cinematografice). În cadrul acestui concurs au fost acordate 32 de premii şi menţiuni MEN, precum şi zeci de premii speciale oferite de instituţii de cultură şi edituri de prestigiu. Printre elevii care au obţinut Premiul I s-a numărat şi Ioana Toloargă, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bumbeşti-Jiu (pregătită de prof. Adriana Săvescu); acesteia i-a mai fost acordat şi Premiul „C. Negruzzi”, premiu oferit de Colegiul „C. Negruzzi”, iniţiatorul acestui concurs, celor mai buni zece participanţi ca o recunoaştere a spiritului de competiţie şi a preţuirii valorilor autentice ale şcolii româneşti.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here