Elevă a Colegiului Tehnic „Ghe. Magheru” Târgu-Jiu, pe podium la Școala Zero Waste 2019

655

Elevii cei mai buni din primele 10 școli clasate în concursul ,,Școala Zero Waste”, ediția 2019, au câștigat participarea în tabăra ,,Zero Waste Summer Camp”, organizată de EcoStuff Romania în perioada 20-25 august 2019, la Casoaia, județul Arad.

Fiecare școală participantă la secțiunea clasele 5-8, respectiv Școală Gimnazială „Mihai Viteazul”, Pucioasa, Dâmbovița, Școală Gimnazială Nr. 1, Lehliu Gară, Călărași, Școala Gimnazială Nr. 1, Pericei, Sălaj, Școala Gimnazială „Sf. Dumitru”, Craiova, Dolj, Liceul Tehnologic Bâlteni, Structura Școala Gimnazială Nr. 1 Peșteana-Jiu, Peșteana Jiu, Gorj, Școala Gimnazială „Constantin Morariu”, Pătrăuți, Suceava, Școala Gimnazială Nr. 1, Logrești, Gorj, Școala Gimnazială Nr. 1, Ciurila, Cluj, dar și cele două școli care au respectat toate criteriile de eligibilitate și care au intrat astfel în evaluarea finală – Echipa „Chimiștii” – Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu, Jud. Gorj cu proiectul „Defileul Jiului – Arie Protejată! De cine?” și Echipa „Verde pentru viață” – Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Podu Turcului, Jud. Bacău cu proiectul „Verde pentru viață”, și-au mandatat și trimis reprezentanții pentru a-și aprofunda cunoștințele despre protecția mediului și măsurile pe care trebuie să le luăm fiecare dintre noi pentru a diminua efectele poluării.
Elevii câștigători ai concursului ,,Școala Zero Waste” 2019 sunt cei care s-au remarcat în mod deosebit pe durata taberei ca lideri și oameni de acțiune.
Secțiunea Clasele 5-8
Premiul I – laptop
Ana Maria Pîrvu – Școală Gimnazială „Constantin Morariu”, Pătrăuți, Jud. Suceava
Premiul 2- bicicleta
Delia Elena Dincu – Școala Gimnazială „Sf. Dumitru”, Craiova, Jud. Dolj
Premiul 3 – aparat foto
Matei Ștefan Stanciu – Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Pucioasa, Jud. Dâmbovița.
Secțiunea Clasele 9-10
Premiul 1-laptop
Iulian Radu – Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Podu Turcului, Jud. Bacău
Premiul 2 -bicicleta
Cristina Dima – Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Podu Turcului, Jud. Bacău
Premiul 3 – aparat foto
Georgiana Badea – Colegiu Tehnic „General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu, Jud. Gorj
„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul gimnazial și liceal din România. Concursul dă posibilitatea elevilor și școlilor să contribuie la protejarea mediului și reducerea poluării și în același timp să concureze pentru câștigarea premiilor puse în joc. Ajuns la a 7-a ediție, s-au implicat în competiția din acest an 175 de școli din 36 de județe. Proiectul „Școala Zero Waste” a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 în cadrul Galei Energy Globe Award Romania și a câștigat locul 3 la categoria Tineret, din 178 de țări, în cadrul Energy Globe World Awards 2017 de la Teheran, Iran.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here