Educaţia…şi «Lecţia» de viaţă! – Previziuni de viaţă sau simple coincidenţe ale istoriei?

907

În viaţa aceasta pământească, ne place să credem în coincidenţe care ne surprind prin acel neverosimil şi greu de imaginat semn de întrebare, pentru că sunt momente şi situaţii care par ireale, dar, care au loc tocmai atunci când te aştepţi mai puţin, mai ales dacă se referă la viaţa personală! Dar, atunci când sunt legate de mari nume ale istoriei, parcă îţi vine să te apleci cu atenţie şi să încerci să înţelegi, atât cât se poate înţelege! Unele dintre întâmplări îţi lasă în suflet un gust plăcut, altele un gust amar, chiar dacă faptul respectiv, să spunem, nu este legat de viaţa ta, pentru că uneori se întâmplă să vezi omul potrivit la locul potrivit! Dar, fie că ne place să recunoaştem sau nu, cu toţii ne bucurăm sau, dimpotrivă, incriminăm Fortuna în momentul în care o coincidenţă apare în viaţa noastră, pentru că avem tendinţa de a o învesti cu puteri supranaturale, cu sensuri divine care ne-au ales pe noi ca receptori şi care ne pot aduce fericire sau necazuri, dar care, cel puţin pentru moment, ne rup firul monoton al cotidianului. Desigur, departe de mine gândul de a lua în derâdere importanţa coincidenţelor, cu atât mai mult cu cât o serie de autori tratează această temă foarte scrupuloşi, ajungând să prezinte importanţa unor astfel de fapte în stiinţă, în politică, în studierea psihologiei şi a psihanalizei, în fizica cuantică sau în arte. Este o adunare de fapte, date, personaje mai mult sau mai puţin cunoscute care nu face decât să te surprindă plăcut şi să îţi testeze sau să-ţi îmbogăţească bagajul cunoştinţelor generale. Se vorbeşte, deci, despre coincidenţe şi previziuni, despre similaritate şi sincronicitate la nivelul universului şi al conştiinţei, despre telepatie şi scepticism, despre arhetipuri şi sinele colectiv, despre neutrino şi electroni, despre muzică şi plagiat, despre romane cu acelaşi subiect lansate în acelaşi timp şi exemplele pot curge.

Napoleon şi Hitler
Să începem, iată, cu Nostradamus, farmacist și medic de origine franceză pe numele său real Michel de Nostredame, unul dintre cei mai controversați oameni din istorie, din cauza profețiilor pe care le-a făcut și le-a publicat în paginile cărții sale «Les Propheties», tipărită în anul 1555. Chiar dacă scepticii și oamenii de știință susțin că viziunile lui Nostradamus despre viitor sunt foarte generale și pot fi asociate cu o multitudine de evenimente din viitor, mulţi analişti au refăcut o listă cu unele dintre cele mai precise profeții ale autorului, scrise prin catrene în cartea sa și care par a avea un eveniment corespondent bine definit în viitor, după moartea lui Nostradamus. Astfel, predicția despre Napoleon consemnează: «Pau, Nay, Loron, mai mult de foc decât din sânge,/ Înotă în laude, cel puternic va fugi spre confluenţă./ El va refuza intrarea la Piuses, / Pe cei depravaţi îi va întemniţa», iar, faptul istoric demonstrează că Pau, Nay, și Loron sunt trei oraşe din hexagon. Prin utilizarea lor, Nostradamus pare a fi dorit să obțină un joc de cuvinte care să ducă la Napaulon Roy, în traducere Napoleon, iar expresia «Mai mult din foc decât din sânge» se poate referi la familia modestă din care provenea Napoleon, iar Piuses poate fi Papa Pius al VI-lea sau Pius al VII-lea, rivali ai lui Napoleon. O altă profeţie privitoare la Hitler, prin care spune: «Din vestul Europei,/ Un copil se va naște din părinți săraci, / El va seduce cu vorbe o mulțime de trupe; / Faima sa va crește spre tărâmul de Est./ Bestii feroce de foame vor traversa râuri, / Cea mai mare parte a câmpului de luptă va fi împotriva Hister./ Din cușca de fier se va trage împotriva sa, / Însă copilul Germaniei nu va observa nimic», iar, evenimentul istoric atestă faptul că născut în vestul Europei din părinţi foarte săraci, în 1889, Hitler reușește să devină un orator desăvârșit, captând atenția poporului german și cerându-i acestuia acordarea totală a puterii. Adeseori Nostradamus a folosit în catrene anagrame, una dintre acestea fiind și «Hister» – «Hitler»,! Acestea sunt doar două dintre catrenele din cartea lui Nostradamus care pot fi asociate cu evenimentele istorice relatate. Dacă Nostradamus a fost într-adevăr un vizionar sau profețiile sale sunt simple coincidențe mai mult sau mai puțin trase de păr, probabil că nu vom ști niciodată, dar, cert este faptul că spusele sale se vor transmite peste generații!

Abraham Lincoln şi John F. Kennedy
Să încheiem acest periplu al coincidenţelor stranii, cu Abraham Lincoln şi John F. Kennedy, deoarece, Lincoln a fost ales în Congres în anul 1846 şi apoi ales preşedinte în anul 1860, iar, John F. Kennedy a fost ales în Congres în 1946 şi preşedinte în anul 1960, ca să nu mai spunem că ambele nume, Lincoln şi Kennedy sunt compuse din 7 litere. Spre exemplu, soţiile celor doi preşedinţi au pierdut un copil în timp ce locuiau la Casa Albă, iar, amândoi preşedinţii au fost ucişi cu un glonte în cap într-o vineri. Alt exemplu: secretara lui Lincoln se numea Kennedy, iar, secretara lui Kennedy se numea Lincoln, iar, ceea ce şochează este faptul că cei doi preşedinţi au fost asasinaţi de către «sudişti» şi au avut ca succesor un «sudist». Numele fiecăruia dintre succesorii lor era compus din 7 litere, iar, cei doi se numeau de fiecare dată Johnson. Este vorba despre Andrew Johnson, care l-a succedat pe Lincoln şi care s-a născut în anul 1808, iar, Johnson, care l-a succedat pe Kennedy, s-a născut în anul 1908. Altă…coincidenţă stranie: John Wilkes Booth, asasinul lui Lincoln, s-a născut în anul 1839, iar, Lee Harvey Oswald, asasinul lui Kennedy, s-a născut în anul 1939. Cei doi asasini au fost cunoscuţi cu toate cele trei nume, iar, totalul literelor celor trei nume ale fiecărui asasin este compus din 15 litere. Să nu ne mirăm de faptul că Lincoln a murit împuşcat într-un teatru numit «Kennedy», iar Kennedy a murit într-o maşină numită «Lincoln». După asasinat, John Wilkes Booth a încercat să fugă din teatrul «Kennedy» şi a fost prins într-un imobil, iar, Lee Harvey Oswald a încercat să fugă dintr-un imobil şi a fost prins într-un teatru. La rândul lor, Booth şi Oswald au fost asasinaţi înaintea procesului lor! Cu o săptămână înainte de a fi asasinat, Lincoln era în vacanţă la Monroe, Maryland, iar, cel mai surprinzător lucru, cu o săptămână înainte de a fi asasinat, Kennedy era în vacanţă cu…Marilyn Monroe. În loc de concluzie, s-ar putea spune că toate aceste lucruri, nu sunt decât coincidenţe, dar, nu este, oare, posibil ca lumea noastră să fie dirijată de anumite forţe pe care, în realitate, de cele mai multe ori nu le acceptăm, pentru că nu le cunoaştem îndeajuns?
Profesor dr. Vasile GOGONEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here