Rădăcinile gorjenești ale lui Brâncuși, tema unor expoziții desfășurate în Capitală

695

Pasionații de artă și cultură vor putea admira, în perioada 1 – 19 mai 2024, la Muzeul Art Safari din Capitală, în Palatul Dacia-România, o expoziție dedicată sculptorului gorjean CONSTANTIN BRĂNCUȘI.
Expoziția respectivă va conține piese etnografice și fotografi documentare rare din colecția Academiei Romăne, fotografii înfățisându-l pe Brâncuși. Titlul acestei expoziții găzduite de Muzeul Art Safari din București este ,,Acasă la Brâncuși. Acolo unde a început totul” și acest eveniment cultural este organizat în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, expoziția fiind un demers prin care organizatorii își propun să le vorbească vizitatorilor despre rădăcinile lui Constantin Brâncuși.
Un interior de casă gorjenească din Hobița va fi recompus, în Art Safari, cu piese de mobilier din patrimoniul Muzeului Național al Țăranului Român. De asemenea, o altă expoziție găzduită de către Muzeul Art Safari din Capitală, ,,Istoria României în portrete”, va avea o secțiune dedicată marelui sculptor Constantin Brâncuși, în cadrul acestei expoziții putând fi admirate fotografii, un bust al marelui sculptor gorjean, precum și o serie de obiecte personale, toate provenind din mai multe colecții private: o valiză franțuzească de voiaj, folosită de Brâncuși în renumitele călătorii spre Statele Unite ale Americii, vesta de lucru a sculptorului, la care se adaugă un costum de zi alcătuit din trei piese, costum purtat în perioada în care Constantin Brâncuși se afla la Paris și un pardesiu Burberry’s, posibil făcut ca haină de lucru pentru artistul născut în Hobița Gorjului.
Marius Stochițoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here