Edi Iordănescu ratează meciurile cu Steaua și Astra / N-au avut milă!

230

Pandurii va juca meciurile cu echipele de pe primele două locuri fără a-l avea pe bancă pe antrenorul Edi Iordănescu. Secundul său, Alexandru Radu, ratează și el meciul cu Steaua, în vreme ce Nicoară nu va juca trei etape.

Deși a sperat că la Comisia de Disciplină va avea parte de o doză mai mare de indulgență decât a avut arbitrul Cristian Balaj, care l-a eliminat la meciul cu Dinamo pentru că a aplaudat, Edi Iordănescu a fost suspendat de comisia Federației Române de Fotbal și nu va putea să-și conducă elevii de pe bancă la două dintre cele mai importante meciuri din acest sezon, cele cu Steaua și Astra.
Decizia luată de comisia federală nu-i lasă tânărului antrenor al Pandurilor nici măcar șansa de a face recurs, el primind pedeapsa minimă, de două etape, pentru abaterea pentru care a fost sancționat, Regulamentul Disciplinar prevăzând o suspendare de la 2 la 8 etape:
Articolul 65 – Abateri împotriva oficialilor
Persoana care săvârşeşte abateri împotriva oficialilor de joc se sancţionează astfel:
a) suspendare de la 2 la 8 jocuri pentru comportare jignitoare ori ameninţare la adresa acestora;.
Pe lângă aplauze, Balaj a notat în raportul său că antrenorul Pandurilor s-ar fi exprimat la adresa arbitrului de rezervă cu cuvintele: «Bravo, v-ați făcut datoria» și «Asta ați urmărit» după eliminarea secundului său, iar aceste gesturi și cuvinte au fost considerate “batjocoritoare”.
Pentru faptul că s-a bucurat excesiv și s-a considerat că a incitat galeria adversă, secundul Alexandru Radu a fost și el suspendat pentru jocul cu Steaua. Cei doi antrenori ai Pandurilor au primit și sancțiuni pecuniare, deloc de neglijat și ele. Edi Iordănescu a fost amendat cu 4.500 de lei, iar secundul său a fost ars la buzunar cu 5.670 de lei.

Nicoară, cel mai șifonat
Cel mai mult va sta pe tușă Viorel Nicoară, jucător care a fost încadrat la comportare violentă și a primit 3 etape de suspendare și o penalitate de 10.000 de lei, aceasta fiind sancțiunea aplicabilă, extrema gorjeană fiind sancționată și pentru comportare jignitoare ori amenințare la adresa oficialilor, însă pentru această abatere sancțiunea a fost mai mică și regulamentul prevede aplicarea sancțiunii pentru abaterea mai gravă. Din păcate, pentru Nicoară această pauză forțată vine într-un moment în care reușea să-și ajute efectiv echipa prin goluri sau pase decisive. În meciul de la Severin cu Viitorul, Nicoară a reușit să înscrie, iar la București, contra dinamoviștilor, a fost cel care i-a oferit lui Hora mingea pentru 1-1, cu doar câteva minute înainte de a fi eliminat pentru reacția nesăbuită avută la faultul lui Hanca. Jucătorul Pandurilor l-a lovit cu palma după cap pe Hanca, iar apoi s-a dus spre jucătorul dinamovist și i-a pus mâinile în gât, arbitrul Balaj eliminându-l pe bună dreptate. Foarte supărat la finalul meciului a fost și antrenorul Edi Iordănescu, acesta spunând că Nicoară va fi tras la răspundere pentru gestul său necugetat: “Eu l-am trimis pe Nicoară pe teren pentru a juca fotbal, nicidecum pentru ceea ce a făcut el”, a declarat tehnicianul Pandurilor.

“FC Dinamo 1948 vs. CS Pandurii Tg. Jiu – Eliminări, incidente – În baza art. 63.1.b + 63.2.4.a din RD, se sancționează jucătorul Nicoară Viorel cu suspendare pentru 3 jocuri și penalitate sportivă 10.000 lei; În baza art. 65.a din RD, se sancționează jucătorul Nicoară Viorel cu suspendare pentru 2 jocuri și penalitate sportivă 5.000 lei; În baza art. 45.1 din RD, se sancționează jucătorul Nicoară Viorel pentru abaterea cea mai gravă, respectiv cu suspendare pentru 3 jocuri și penalitate sportivă 10.000 lei; În baza rt. 65. a din RD, se sancționează antrenorul Edward Iordănescu cu suspendare pentru 2 jocuri și penalitate sportivă de 4.500 lei; În baza art. 51 din RD, se sancționează antrenorul secund Radu Alexandru cu suspendare pentru 1 joc și penalitatea sportivă de 5.670 lei”
Decizia Comisiei de Disciplină a FRF
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here