Economisirea la nivel minimalist de astăzi, cheia economisirii la valori mari de mâine

195

Nici nu mai trebuie consemnată importanța economisirii în viața fiecăruia dintre noi, fie și numai dacă ne gândim la câte oportunități ne oferă în viitor. În momentul în care dispunem de o sumă de bani pe care o avem economisită, orice dorință poate fi îndeplinită imediat, fără să mai fie nevoie de un împrumut online sau de orice alt tip de credit. Banii sunt ai noștri, sunt rezultatul muncii și a capacității noastre de a ne limita atunci când trebuie și cât trebuie. Multe persoane renunță la a face economii din simplul motiv că li se pare că banii pe care reușesc să ii strângă lunar nu se ridică la o sumă atât de mare. Ceea ce uită aceștia este că și dacă economisești puțin câte puțin, mâine vei avea mai mult, iar banii economisiți, dacă sunt investiți cu inteligență, îți pot oferi acces la un viitor financiar strălucit!

Economisește puțin câte puțin, fiindcă banii se adună atunci când nu sunt cheltuiți!

Cheia succesului economisirii stă în a face economii în mod constant, indiferent de valoarea acestora. De exemplu, atunci când îți speli rufele acasă, iar nu într-o spălătorie publică, faci economii. Dacă utilizezi o mașină de spălat performantă, aceasta o să-ți ofere posibilitatea de a economisi atât apă, cât și detergent, iar stoarcerea și celelalte operațiuni vor fi realizate mult mai eficient în comparație cu spălatul manual. La fel de ușor vei face economii dacă nu vei merge la supermarket atât de des, ci numai atunci când ai reușit să strângi mai multe produse de care ai nevoie pe lista de cumpărături. Sau dacă înlocuiești cumpărăturile de la magazinul din colț cu cele efectuate într-un centru comercial, acolo unde diferența dintre produse este de până la câțiva Ron.

Învață să îți propui să economisești într-o sumă fixă, iar nu la procentul din veniturile realizate. În acest fel vei putea să faci economii mai ușor, știind că lunar ți-ai propus să strângi 150-200 Ron în loc de 25% din câștigurile tale. Poți să îți propui și o sumă mai mică, mai ales atunci când valoarea câștigurilor tale nu este atât de ridicată și nu trebuie să te demoralizezi niciodată dacă nu reușești să atingi suma respectivă într-o lună. Recuperează diferența data viitoare și o să fie totul în regulă, pentru că atât timp cât economisești în mod constant, totul o să fie bine! Pentru a-ți crește nivelul financiar este recomandat să investești o parte din ceea ce ai economisit în diverse investiții cu un risc scăzut. Apelează la un fond de investiții, dacă dispui de o sumă mai mare sau poți opta pentru a-ți asigura viitorul cu o pensie privată sau investind în achiziționarea de aur.

Nu uita că în acest timp, indiferent cât de mare este valoarea economiilor acumulate, să nu te oprești în economisit! Atât timp cât vei menține ritmul, viitorul tău financiar o să fie asigurat, iar ceea ce ți-ai propus la început, în ceea ce privește obiectivele pe termen lung, o să se împlinească. În acest fel, vei vedea că strângând puțin câte puțin, mai târziu o să ai mult mai mult și te vei bucura de echilibru și de o situație financiară excelente!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here