Duplicatul cardului de sănătate costă 15,50 lei

422

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj informează asiguraţii din judeţul nostru că pentru eliberarea, tipărirea şi distribuirea unui duplicat al cardului de sănătate costurile sunt de 15,50 lei.

Având în vedere prevederile art.2 alin. 1 din Ordinul preşedintelui CNAS nr. 98/2015, în sistemul de asigurări sociale de sănătate se eliberează cardul duplicat urmare a solicitării persoanei asigurate. Acesta poate fi solicitat în următoarele situaţii: în cazul pierderii, furtului sau deteriorării cardului naţional emis iniţial; în cazul modificării datelor personale de identificare ulterior datei de emitere a cardului naţional emis iniţial; alte situaţii justificate.

Procedura eliberării duplicatului
Asiguratul va depune o cerere de eliberare a cardului duplicat, la sediul CJAS Gorj, însoţită de o copie a cărţii de identitate a asiguratului. Tot aici se achită şi contravaloarea duplicatului. „Contravaloarea cardului duplicat este 15,50 lei şi se achită la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Gorj”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
Noul card emis se va preda destinatarilor personal de către reprezentanţii Poştei Române, la domiciliul acestora.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here