După achiziţie, încep reabilitările la Casa de Cultură a Sindicatelor

307

După ce la începutul acestei săptămâni, Primăria Municipiului Târgu-Jiu a reuşit achiziţionarea prin licitaţie a Casei de Cultură a Sindicatelor, acum, conducerea administraţiei târgujiene face planuri de reabilitare a edificiului. În acest sens, se vor solicita şi fonduri de la Compania Naţională de Investiţii, prioritare fiind lucrările de înlocuire a acoperişului Casei de Cultură.
“În privinţa Casei de Cultură este clar că după ce se încheie procedura, adică după ce judecătorul va lua o decizie în privinţa achiziţionării Casei de Cultură, prioritatea noastră este reabilitarea acoperişului. Este necesară imediat. Vom încerca să găsim finanţare pentru a face o reabilitare pentru a nu ajunge ca acest edificiu de cultură să se degradeze în continuare. În privinţa finanţării, în acest moment este deschisă la Compania Naţională de Investiţii o axă de finanţare a acestor obiective şi am avut deja discuţii anterior, când nu ştiam exact dacă vom fi cei care vor achiziţiona Casa de Cultură, şi vom încerca în prima fază să luăm legătura cu Compania Naţională de Investiţii să vedem exact care ar fi termenul în care ar putea să finanţeze un astfel de obiectiv. Este o investiţie destul de mare şi vedem exact dacă în următorul an pot să finanţeze o astfel de investiţie. În condiţiile în care nu vor putea asigura investiţia pentru Casa de Cultură în totalitate este clar că în bugetul anului viitor vom prevedea o anumită sumă pentru o reabilitare iniţială a Casei de Cultură”, a declarat edilul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu.
Primăria Municipiului Târgu-Jiu a cumpărat, luni, prin licitaţie, Casa de Cultură a Sindicatelor, iar suma plătită de municipalitate pentru acest edificiu a fost de 3,8 milioane de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here