Dumitru Modrea are şansa lui

496

modrea1Liberalii din Gorj au fost surprinşi de candidatura viceprimarului comunei Turcineşti, Dumitru Modrea, intrat în cursa pentru preşedinţia organizaţiei judeţene destul de târziu. Am constatat o oarecare ostilitate a liberalilor motreni, care nu s-au sfiit să ţină presa la uşă mai mult de o oră, atât cât a durat întâlnirea lui Modrea cu echipa lui Ion Cojocaru.

Prea multe amabilităţi nu s-au discutat în spatele uşilor închise, deoarece a existat un vot anterior la care au fost prezenţi nu doar şase delegaţi, ci 35, întâlnire despre care noi am aflat, n-am ştiut. Modrea a afişat o răbdare calculată, deoarece motrenii nu-i reproşează numai faptul că a intrat târziu în campanie, ci că şi l-a luat director de campanie pe Ion Răuţ, om care a fost o bună bucată de vreme preşedinte interimar la organizaţia din Motru şi, desigur, a creat unele neplăceri celor aflaţi în formula de conducere.

Modrea a fost supus unui tir de întrebări în legătură cu importanţa candidaturii tuturor celor patru liberali şi a ieşit elegant dintr-un clinci virtual, spunând că hotărârea celor prezenţi la întâlnirea cu Dian Popescu poate fi schimbată până în momentul votului din 4 septembrie. Mai mult decât atât, Modrea a spus: „eu nu pot da decât un vot celor care vor rămâne în finală. Nu voi direcţiona voturile mele înspre cineva anume, pentru că eu însumi pot să fiu finalistul. Am avantajul că lucrez în administraţia locală şi primarii, viceprimarii sau consilierii liberali mă vor simţi mai aproape de ei în orice clipă. Fiecare ales local este om, are obligaţiile sale atât faţă de organizaţie, cât şi faţă de colaboratori, chiar dacă nu au aceeaşi culoare politică şi cred că dacă se vor lua măsuri cu cei care au nevoie la un anumit moment de înţelegere, este o mare greşeală.”

Discutând despre retragerea sprijinului politic pentru Radu Angheloiu, în cazul în care acesta nu ar putea să satisfacă toate dorinţele liberalilor, Modrea socoteşte că este o greşeală dacă partidul îşi demite propriul reprezentant, pentru că va pierde acel post şi va rămâne doar cu promisiunea făcută de o altă majoritate, în care liberalii nu sunt majoritari, drept urmare ideea că alt liberal ar putea ajunge în locul lui Angheloiu este falsă.

Modrea a dinamitat şi ideea unor alianţe cu PSD sau cu PDL: „I se cere prea mult lui Angheloiu după o banală înţelegere în baza căreia PNL face totuşi parte din echipa de conducere administrativă a judeţului Gorj. Ar trebui să vedem cu ce l-a ajutat organizaţia PNL Gorj, consilierii judeţeni şi chiar primarii pe Angheloiu ca să devină un lider puternic? Ba mai mult, s-a dat senzaţia unei lipse de colaborare, ceea ce a convenit foarte bine tuturor adversarilor noştri”. Modrea şi-a asumat criticile motrenilor, însă el doreşte să aducă o altă logică în partid, aceea a preşedintelui care reuşeşte să fie liantul organizaţiei nu un simplu manager, pentru că partidul politic nu poate fi tratat ca o firmă privată. Ele are obligaţii politice locale şi naţionale, iar binele politicienilor vine numai atunci când partidul se află la putere.

Modrea a anunţat intenţia organizării unui periplu religios la Mănăstirea Lainici pentru toţi liberalii implicaţi în alegerile din 4 septembrie.

Cum ziua de 29 august este o zi cu importanţă deosebită pentru creştinii ortodocşi, rămâne de văzut dacă delegaţii vor da curs ofertei viceprimarului din Turcineşti pentru a socializa în legătură cu viitorul preşedinte: „Indiferent cine va fi ales are foarte mult de lucru şi cred că este o mare încercare pentru că timpurile nu sunt prielnice pentru nici un politician cu responsabilităţi de preşedinte de organizaţie judeţeană”.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.