DSP nu are bani să modernizeze centrala termică pentru a-şi muta sediul

114

DSCF4309Fosta centrală termică de cartier din zona Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost atribuită în folosinţă gratuită Direcţiei de Sănătate Publică Gorj pentru a-şi muta sediul. Până la această oră, DSP nu a reuşit să modernizeze spaţiul, neavând banii necesari pentru acest lucru. Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică.

În toamna anului trecut, consilierii locali au aprobat atribuirea în folosinţă gratuită a imobilului – clădire şi teren aferent – în care a funcţionat Centrala Termică Spital, Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. După ce s-a încercat de mai multe ori licitarea centralei şi nu s-a interesat nimeni de ea, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a solicitat spaţiul pentru a-l moderniza şi a-şi muta sediul. Mobilul a fost atribuit în folosinţă gratuită pe o perioadă de 10 ani.

Boeriu: „Nu avem fonduri pentru modernizare”

De aproape şase luni de zile a fost atribuit Direcţiei de Sănătate Publică spaţiul fostei centrale de cartier. De atunci şi până în prezent nu s-a lucrat deloc la modernizarea si reabilitarea clădirii. Directorul DSP Gorj spune că nu sunt bani pentru lucrări. Tocmai de aceea, cel puţin până la sfârşitul anului angajaţii DSP Gorj rămân în birourile din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. „Deocamdată nu avem fonduri pentru reabilitarea şi modernizarea acelui spaţiu. Nu avem speranţe că vor veni bani, dimpotrivă, se pare că vor fi tot mai puţini. Până la sfârşitul anului sigur rămân în actualele birouri”, a menţionat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Deşi la ora actuală nu se ştie când se vor începe lucrările, este cert că odată cu modernizarea clădirii fostei centrale de cartier şi mutarea sediului DSP Gorj în ea, se vor rezolva şi problemele cetăţenilor din zonă, care mereu erau deranjaţi de oamenii străzii ce se adăposteau în incinta centralei dezafectate.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here