DSP monitorizează apa din aproape toate localităţile

182

dsp facuta de mineAproape toate primăriile gorjene au contracte cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj pentru monitorizarea apei. Laboratorul DSP Gorj este acreditat RENAR şi are capacitatea de a efectua analize chimice şi bacteriologice corespunzătoare.

Laboratorul de diagnostic şi investigare în Sănătate Publică a efectuat mii de analize pe parcursul anului trecut. Acesta este acreditat RENAR şi este printre puţinele din zona Olteniei care deţine acreditare, după cum confirmă reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. „Laboratorul nostru este acreditat RENAR şi este printre puţinele din zona Olteniei cu acreditare RENAR. Laboratorul îndeplineşte toate condiţiile pentru analize de precizie”, menţionează Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.

Apa, verificată în laboratorul DSP

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în cadrul Laboratorului de diagnostic şi investigare în Sănătate Publică al DSP Gorj, în anul 2011 au fost efectuate 1.835 probe analiză microbiologică apă potabilă şi s-au analizat 1.435 probe de apă, efectuându-se un total de 9.171 determinări de indicatori de potabilitate. La ora actuală, majoritatea primăriilor gorjene care deţin reţele de apă curentă au contracte cu DSP Gorj pentru monitorizarea apei. „Aproape toate primăriile care au reţele de apă curentă au contract cu noi pentru monitorizarea apei şi efectuarea de analize chimice şi bacteriologice în laboratorul DSP”, confirmă Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Trebuie menţionat că acreditarea RENAR a Laboratorului de diagnostic şi investigare în Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj înseamnă în primul rând o certificare a capacităţii tehnice şi a rezultatelor analizelor, dar şi faptul că rezultatele probelor verificate aici, nu vor mai putea fi atacate în instanţă de către cei nemulţumiţi de rezultat, cum se întâmpla până acum. Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de Sănătate Publică din teritoriu, este singura autoritate din ţară care face auditul apei potabile, legea obligând astfel administraţiile locale să colaboreze cu DSP în acest sens.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here