DSP a suspendat activitatea Centrului de Permanenţă Samarineşti

289

Serviciul de Control în Sănătate Publică, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, a suspendat activitatea Centrului de Permanenţă din Samarineşti, începând cu dată de 1 iunie, până la remedierea deficienţelor constatate. Totodată, medicul coordonator al centrului a fost sancţionat cu 1.000 de lei.

La ora actuală, 18 centre de permanenţă sunt funcţionale în judeţul nostru, în localităţi precum: Samarineşti, Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Turburea, Prigoria, Târgu-Jiu – trei centre, Tismana, Crasna, Tetila, Bîlteni, Târgu-Cărbuneşti, Ţicleni, Câlnic şi Scoarţa.
În premieră, începând cu 1 iunie a fost suspendată activitatea unui centru de permanenţă. Este vorba despre cel de la Samarineşti, iar dr. Daniel Radoslav, medic specialist în medicina de familie – medic coordonator, a fost sancţionat cu 1.000 de lei. „Centrul de permanenţă de la Samarineşti are suspendată temporar activitatea, de către Serviciul de Control în Sănătate Publică, din cadrul DSP Gorj, începând cu data de 1 iunie, pentru nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare impuse de legislaţia în vigoare. Centrul respectiv necesită lucrări la infrastructură, igienizare şi reparaţii. Activitatea este suspendată până la remedierea deficienţelor. De asemenea, s-a aplicat şi o sancţiune de 1.000 de lei medicului coordonator”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Localităţile arondate Centrului de permanenţă Samarineşti sunt: Samarineşti şi Văgiuleşti.
În localităţile unde sunt centre de permanenţă este asigurată asistenţa medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15.00-08.00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08.00-08.00 a doua zi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here