Drumurile Gorjului, pregătite de sezonul rece

246
colegiu prefectural-drumuri facuta de mineSecţia Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, având în administrare 380 km pe raza judeţului Gorj, se declară complet pregătită pentru preîntâmpinarea sezonului de iarnă.

„Pentru punerea în ordine a drumurilor pentru sezonul rece au fost executate 56.000 mp reparaţii asfaltice şi 10.000 m colmatări rosturi şi fisuri”, a declarat Dumitru Leuştean, şeful secţiei. Totodată, raportul prezentat de Secţia Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, şi starea bună a drumurilor a fost susţinută şi de Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. „Trebuie să tratăm diferit două tronsoane de drum: Câlnic- Târgu-Jiu şi Bâlteni-Bumbeşti-Jiu, şi, astfel, să asigurăm pentru iarna 2009-2010 o circulaţie corespunzătoare în ambele sensuri”. De altfel, poate doar pentru a-l dezaproba pe Călinoiu, Liviu Andrei, prefectul de Gorj, a declarat faptul că cel mai bine pregătit drum este acela de Rânca, putând fi accesat de oricine.

Totodată, şi CJ Gorj este instituţia care răspunde de starea drumurilor în prezent, dar şi de prezentarea acestora în sezonul care a început să se instaleze. Astfel, pentru cele 34 de drumuri, a căror lungime este de 837 km, este nevoie de o aprovizionare cu materiale antiderapante precum: 7.500 mc nisip antiderapant, 350 tone material chimic lichid şi 500 tone sare. Până în prezent, CJ Gorj s-a aprovizionat cu materialul total de nisip, cu doar 250 tone de zahăr şi cu 80 tone de material chimic lichid.”Am avut grijă să nominalizăm bazele de deszăpezire, să stabilim drumurile pe care utilajele şi echipamentele de deszăpezire vor funcţiona, am realizat semnalizarea rutieră specifică de iarnă în proporţie de 50%, precum şi verificarea utilajelor”, a declarat George Bajmatără, director executiv adjunct al Direcţiei Tehnico-Economice din cadrul CJ Gorj. Acesta a enumerat şi utilajele de acţiune specifice pe timp de iarnă de care CJ Gorj dispune: o autofreză, 4 buldozere, 3 autogredere, 18 tractoare, 5 încărcătoare, 2 remorchere, 15 autobasculante, 5 lame pentru autoturisme, 16 gredere semipurtate, 2 răspânditoare pentru tractor, un buldoexcavator, o autocisternă, 4 excavatoare şi 8 autovehicule de revizie drum.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here