Drumarii pun rosturi de dilatație pe drumul european

495

După ce a fost reabilitat și modernizat, drumul european E79 beneficiază acum de noi lucrări. Se realizează rosturile de dilatație la podurile de peste Jiu din zona Rovinari. Potrivit reprezentanților Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu, astfel de lucrări sunt absolut normale și necesare.

Drumul E79 face parte din reţeaua de drumuri europene. Începe în Ungaria, iar în România trece prin Oradea, Deva, Petroşani, Târgu-Jiu, Craiova şi Calafat, intră apoi în Bulgaria şi se termină în Grecia. Face parte din reţeaua globală a transporturilor europene. Este un drum format dintr-o serie de drumuri judeţene, printre care şi DN66.
Acest drum a fost modernizat, însă acum s-a trecut la realizarea rosturilor de dilatație la poduri. “Pe drumul european E79 se realizează rosturile de dilatație. Sunt lucrări absolut normale și necesare. Chiar dacă unele guri rele au spus că am început să stricăm lucrări abia finalizate, vreau să spun că fără aceste rosturi de dilatație podurile chiar se pot distruge. Așadar, nu stricăm nimic, ci realizăm un procedeu normal pentru acest tip de lucrare”, a explicat Cristi Tudor, reprezentant SDN Târgu-Jiu.
Lucrările sunt pe final, însă zonele vizate au fost semnalizate corespunzător, fiind montate inclusiv semafoare, astfel încât circulația rutieră să se desfășoare fără probleme.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here