Dosar penal pentru evaziune fiscală

317

Administratorul unei firme din comuna Ioneşti s-a ales cu dosar penal după ce poliţiştii au descoperit că acesta a achiziţionat marfă în valoare de 15.000 lei de o firmă din Craiova şi a vândut-o fără a înregistra în evidenţa contabilă veniturile astfel obţinute.

În dimineaţa zilei de 05 octombrie 2013, orele 09:30, poliţiştii din oraşul Turceni, împreună cu cei din comuna Ioneşti, au efectuat un control la o societate comercială cu punct de lucru în comuna Ioneşti, administrată de un bărbat în vârstă de 47 ani.
Cu această ocazie, poliţiştii au constatat că în perioada decembrie 2012 – iulie 2013, societatea comercială menţionată a achiziţionat marfă în valoare de 15.000 lei, de la o alta din municipiul Craiova, fără documente legale de provenienţă. Ulterior, marfa a fost comercializată la terţe persoane, fără ca veniturile realizate să fie înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului statului.
Poliţiştii continuă cercetările, în cauză fiind constituit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here