Donație din Norvegia, pentru dispensarul din Poienari! – Primarul de Bumbești-Pițic: “Ne-au adus echipamente medicale și mobilier”

283

Autoritățile din Bumbești-Pițic au primit finanțare pentru a construi, reabilita și moderniza dispensarul uman din Poienari. Lucrările vor începe luna viitoare, când se va îndrepta vremea, finanțarea fiind de 300.000 de lei de la Ministerul Dezvoltării. Până la începerea și finalizarea investiției, autoritățile au primit deja, print-o donație, o parte din mobilier, dar și echipamentele medicale pentru acest dispensar. Donația a fost făcută de un spital din Norvegia prin firma care s-a implicat într-o investiție locală realizată pentru rromi din Târgu-Cărbunești.

Un prim transport cu echipamente medicale a sosit luni în Bumbești-Pițic, asta pe relația autorităților cu o firmă norvegiană, aceeași societate fiind cea care s-a implicat în realizarea pieței pentru rromii din Târgu-Cărbunești. Bunurile au fost donate de un spital din Norvegia, unele produse fiind noi, în timp ce o parte au fost folosite, dar sunt în stare foarte bună.

“Omul de legătură al nostru cu firma norvegiană este un cetățean din comuna Bumbești-Pițic. Valentin Negrea ne-a ajutat, iar luni am primit deja primul transport cu materiale ce vor fi folosite în incinta noului dispensar uman din Poienari. Noi așteptăm să se îndrepte vremea ca să începem lucrările de reabilitare ale dispensarului. Avem banii necesari, vom alege firma care va face investiția, iar în câteva luni dispensarul va fi deschis. Dispensarul vechi este funcțional doar pentru un cabinet stomatologic, tot în aceeași clădire funcționând și un oficiu poștal. Noul dispensar are prevăzute însă patru cabinete, cu două grupuri sanitare”, a declarat primarul de Bumbești-Pițic, Michy Nioață.
A.STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here