Doi candidați din Gorj au promovat Evaluarea Națională în etapa specială

1059

Doi absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Gorj au reușit să obțină medii mai mari sau egale cu 5 la etapa specială a Evaluării Naționale. Rezultatele au fost publicate anonimizat (fără numele și prenumele candidaților) și pot fi consultate pe evaluare.edu.ro.

Ministerul Educației și Cercetării a afișat, ieri, rezultatele la etapa specială a Evaluării Naționale. Din Gorj, la această sesiune a examenului s-au înscris șase absolvenți ai clasei a VIII-a, însă unul nu s-a prezentat la niciuna dintre cele două probe scrise. Dintre cei cinci candidați care au susținut examenul, doar doi au reușit să obțină medii mai mari sau egale cu 5. Candidații nemulțumiți de notele obținute au putut depune contestații tot ieri, în intervalul orar 14.00 – 20.00, iar rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.
Media generală obţinută în urma susţinerii Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de şcolarizare aprobată, pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here