Doar victoria contează!

236

Pandurii a încasat al doilea scor de 3-0 în decurs de doar șase runde și antrenorul Edi Iordănescu are toate motivele să-și facă griji. Echipa a ieșit din obiectiv și jocul scârțâie din toate încheieturile, în vreme ce scuza celor 12-13 jucători aduși pe final de pregătire nu mai ține.

Noul duș rece încasat de echipa gorjeană, un 0-3 în fața unei echipe ce nu cunoscuse gustul victoriei în acest campionat, nu mai lasă loc prea multor variante pentru Pandurii la meciul de astăzi cu CFR Cluj. Dacă au existat meciuri în care se putea spune că important este să pui ceva în clasament, un egal în meciul din această seară ar echivala cu o confirmare a incapacității echipei, în această formulă, de a se exprima la nivelul cerut și de a obține rezultatele la care toată lumea se aștepta.
Edi Iordănescu a făcut câteva modificări îndrăznețe la meciul cu Concordia, i-a lăsat pe bancă pe trei titulari de drept de până acum, Anton, Nistor și Hora, dar deși cel puțin în cazul schimbului Anton – Droppa se poate spune că a fost inspirat, celelalte implanturi nu au adus schimbările dorite la nivel de exprimare a echipei. Este foarte posibil ca la meciul cu CFR Cluj, Edi Iordănescu să apeleze din nou la cei trei jucători în speranța că elevii săi ar fi învățat ceva din lecția pe care a încercat să le-o predea. Față de partida de la Chiajna, Edi Iordănescu va putea miza din nou pe serviciile sârbului Momcilovic. Acesta revine după o etapă de suspendare și are mari șanse de a-l înlocui pe Grecu, neconvingător și el în partida din etapa precedentă.

Mocnește ceva?
Presa centrală a speculat absența celor trei titulari din meciul cu Concordia și a pus-o pe seama unui conflict între jucători și antrenori. Dincolo de aceste posibile conflicte, Edi Iordănescu a avut suficiente motive pentru a-i lăsa pe bancă pe Anton, Nistor și Hora. Nominalizați în mai multe rânduri drept piloni importanți ai echipei și oameni pe care Edi Iordănescu se bazează, cei trei menționați au avut evoluții palide în acest sezon, iar tehnicianul Pandurilor poate și-a dorit să-i trezeacă și să-i motiveze în acest fel mai mult decât o reușise folosindu-i titulari meci de meci. Chiar înainte de meciul cu Concordia, Edi Iordănescu anunța unele modificări în echipă, dar ținea să precizeze încă de pe atunci că absenții nu vor face parte din categoria celor pedepsiți, ci măsura pe care spunea că o va lua, și a și luat-o în final, are în vedere și faptul că se joacă în regim de un meci la trei zile și vrea să mai odihnească din jucători. Poate doar coincidența face ca oamenii ce au avut nevoie de odihnă să fi fost și cei care au dezamăgit cel mai tare…

Bilanț pozitiv în campionat
CFR Cluj este singura dintre fostele campioane ale României cu care Pandurii are un bilanț pozitiv. Echipa gorjeană a început meciurile contra CFR-ului acum 10 ani, cu un succes surprinzător în Gruia, un 2-1 în momentul în care ardelenii erau pe val. Au urmat patru victorii consecutive ale CFR-ului după care Pandurii a echilibrat balanța și a trecut în avantaj, acum având 9 victorii și trei remize în confruntările cu echipa lui Paskany, care a adunat doar 8 victorii din cele 20 de întâlniri de până acum. Cele două echipe s-au întâlnit și în cupă, o singură dată, în 2009, când CFR Cluj s-a impus cu 1-0.
Ultima întâlnire directă dintre cele două echipe a avut loc la Cluj Napoca, iar Pandurii a obținut atunci, pe 1 martie în acest an, cel mai categoric succes contra CFR-ului, un 4-0 care i-a avut printre marcatori pe Mihai Roman, Eric și Shalaj, celălalt gol fiind opera lui Amadio, care a înscris în propria poartă.

Pandurii Târgu-Jiu – CFR Cluj
Stadion “Municipal”, Drobeta Turnu Severin, ora 21:00
Televizare: Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV
Echipe probabile:
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Vasco, Filipetto, Momcilovic – Droppa, Anton – Hora, Răduț, Nistor – M. Roman. Antrenor: Edi Iordănescu.
CFR Cluj: T. Marc – Camora, Tânc, Larie, Thiago Lopes – Vitor Bruno, A. Mureșan, Petrucci – Jakolis, Beleck, Voiculeț. Antrenor: Francisc Dican.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here