Doar punctele contează! Craiova, pragmatică în victoria cu Dunărea

344

Deşi a evoluat sub aşteptări în partida de duminică, Universitatea Craiova a reuşit să obţină victoria în meciul cu Dunărea Călăraşi. Unicul gol al confruntării din Bănie a fost înscris de mijlocaşul Alexandru Mateiu, în minutul 23. A fost, de altfel, unul dintre puţinele momente savuroase ale confruntării, super-execuţia optarului Ştiinţei, de la 25 de metri, candidând, de pe acum, la golul campionatului. În rest, Craiova a pedalat, de multe ori, în gol, iar Dunărea a făcut doar act de prezenţă în prima parte a meciului. În mitanul secund, gazdele au evoluat chiar mai rău, iar Alex Mitriţă a văzut, din nou uşor, cartonaşul galben, ceea ce înseamnă că va rata şi meciul cu Concordia. Craiova a acumulat 29 de puncte şi ocupă locul 4 în Liga 1. Meciul de la Chiajna va avea loc joi, 6 decembrie, începând cu ora 20.00.

Mangia a pus, din nou, tunurile pe arbitrii
Antrenorul italian al Craiovei a fost, încă o dată, dezamăgit de prestaţia arbitrilor. Mangia nu a înţeles de ce Mitriţă a fost avertizat de Florin Chivulete şi a declarat că Universitatea a obţinut un rezultat mare, având în vedere “prestaţia” centralului din ultimele minute. “Mitriță este cel mai bun jucător din România, nu știu dacă a fost fault, dar sigur nu a fost simulare. În acest moment, eu cred că este vânat. Meciul a fost normal până în ultimele 20 de minute. Echipa a fost nervoasă pentru că s-au întâmplat lucruri anormale. Nu îmi place situația când vine vorba de arbitraj. Sunt mulțumit pentru jucători. În aceste condiții, să câștigăm meciul, este un rezultat mare pentru noi“, a spus italianul. Pe de altă parte, deşi formaţia sa adună înfrângeri pe bandă, antrenorul oaspeţilor, Dan Alexa, a declarat că victoria “juveţilor” nu a fost concludentă. “Craiova nu ne-a pus absolut nicio problemă în repriza a doua, am dominat jocul. Din păcate, avem nevoie de jucători care să facă diferenţa în faţă. Înfrângerea este înfrângere, sunt supărat și cred că puteam obține mai mult astăzi. Am fost surprins de replica palidă a Craiovei, dar una peste alta, este o înfrângere. Suntem o echipă care trebuie să muncim foarte mult ca să obținem ceva. Ne batem pentru fiecare minge, avem determinare, dar lipseşte ceva pentru a câştiga meciurile. Nu ajunge doar să fim foarte bine organizați“, a spus Alexa.
Universitatea Craiova – Dunărea Călăraşi: 1-0 (1-0)
Universitatea Craiova: Pigliacelli – Martic, Donkor, Ferreira, Bancu – Mateiu, Cicâldău – Mihăilă (’83, Fedele), Mitriță, Colli (’77, Bărbuț) – Koljic. Antrenor: Devis Mangia.
Dunărea Călărași: Lungu – Ispas (’74, V. Munteanu), Șeroni Wallace, Grigorov – Mendy, Bourceanu, Honciu, Carnat – Kanda (’60, Cucu), Mediop (’64, Clemence). Antrenor: Dan Alexa.
Cartonașe galbene: Bancu ’34, Pigliacelli ’57, Donkor ’64, Mitriță ’69, Cicâldău ’82, Koljic ’90 / Mendy ’60, Grigorov ’87.
Au arbitrat: Andrei Florin Chivulete – Ciprian Florin Danșa, Adrian Radu Ghinguleac; Marian Balaci.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here