Doar 8 locuri de muncă pentru 11.000 de şomeri

195

ajofm insReprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj pun la dispoziţia şomerilor doar opt locuri de muncă în această săptămână, nici unul dintre acestea nefiind destinat absolvenţilor.

În perioada 6 – 13 ianuarie 2012, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din judeţul Gorj pot opta pentru unul dintre cele 8 locuri de muncă vacante, dintre care nici unul pentru absolvenţi. Angajatorii gorjeni caută doi patiseri, un consilier economic, un proiectant inginer mecanic, un vânzător, o guvernantă, un asistent personal pentru o persoană cu handicap grav şi o femeie de serviciu. Cum la începutul lunii decembrie la nivelul judeţului Gorj erau înregistraţi peste 11.000 de şomeri, numărul locurilor de muncă vacante în acest interval este neînsemnat.

Locuri de muncă în străinătate

Cei care nu doresc să lucreze în ţară pot opta pentru unul dintre locurile de muncă vacante în străinătate.Cele mai multe locuri de muncă, oferite de către angajatorii norvegieni, 250 la număr, se adresează persoanelor interesate să lucreze în turism. Condiţiile de bază pentru ca ei să fie acceptaţi de către reprezentanţii firmei este să cunoască foarte bine limba engleză, germana, spaniola, italiana, franceza, chineza şi rusa şi să aibă capacitatea să înveţe cât mai multe lucruri despre cultura, istoria, geografia şi preocupările populaţiei Norvegiei. Persoanele selectate vor munci în baza unui contract încheiat pe întreaga perioadă estivală, remuneraţia fiind de 18 euro/oră. Acestea vor fi ajutate să îşi facă rost şi de cazare şi masă, cheltuielile nefiind, însă, suportate de unitatea angajatoare. Cei care doresc să ocupe un astfel de post ar trebui însă să se grăbească, asta deoarece termenul limită pentru aplicare fiind 16 ianuarie. Alte 75 de locuri de muncă sunt disponibile în Danemarca. De această dată angajatorii caută lucrători necalificaţi pentru a lucra în ferme de fructe şi legume. Munca este însă ceva mai grea. Programul de lucru poate începe şi de la 4 dimineaţa iar în mod normal se lucrează între 25 şi 37 de ore săptămânal, numărul acestora putând însă varia în funcţie de vreme. Plata se va face în funcţie de cantitate, în medie 0,8-0,9 euro/kg. Durata contractului este variabilă, începe la sfârşitul lunii mai/jumătatea lunii iunie până în august/septembrie. Termenul limită de aplicare pentru unul dintre aceste posturi este 6 februarie 2012. Candidaţii trebuie să se înregistreze on line în limba engleză, pe site-ul www.seasonalwork.dk., la secţiunea “How to apply-On line application form”. Preselecţia candidaţilor care au aplicat pe site-ul danez se face de consilierii danezi, urmând ca invitarea la selecţie a persoanelor pre-selectate să se facă de consilierul EURES din cadrul AJOFM, din judeţul de domiciliu al candidatului.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here