DNA Craiova cere redeschiderea dosarului clasat “Tun la APIA”

328

Procurorii DNA Craiova au redeschis în aprilie, la Tribunalul Mehedinți, dosarul clasat, legat de ilegalitățile săvârșite cu fonduri APIA la Primăria Padeș. Instanța decide însă că Tribunalul Gorj este competent să dea o soluție la cererea procurorilor DNA care solicită și redeschiderea urmăririi penale, printre alții, pentru fostul edil PSD de Padeș, Viorel Nicolescu, în prezent consilier PNL în localitate, a lui Ion Băloi, referent agricol al primăriei, și a mai multor beneficiari ai fondurilor APIA, ilegal acordate prin primăria acestei comune gorjene. Instanța Tribunalului Gorj se va pronunța chiar joi cu privire la cererea DNA.

Persoanele, care sunt implicate în dosarul pe care îl vor redeschis procurorii DNA sunt cercetate penal de către Direcția Națională Anticorupție Craiova și în dosarul nr. 347/P/2015 pentru acordarea altor subvenții ilegale APIA numitului Spineanu C. Gheorghe din Padeș. Este vorba de un prejudiciu de 480.000 euro, bani luați prin APIA Gorj pe documente false care evidențiau că Spineanu ar deține un teren-gol alpin, în suprafață de 190,2415 hectare în Muntele Stâna Mare din Gorj. Infracțiunea a privit perioada 2008-2014.
doc apiaPrin decizia nr. 587 din 7 mai 2015 pronunțată de Tribunalul Gorj se stabilește că numitul Spineanu C. Gheorghe are dreptul la o suprafață de 1,4216 hectare de gol alpin în Muntele Stâna Mare, față de peste 190 de hectare pentru care luase subvenții de la APIA, cu concursul acelorași persoane pentru care DNA Craiova cere redeschiderea urmăririi penale.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here