Dispensar reabilitat și farmacie nouă într-o comună din Gorj

1475

Dispensarul uman din comuna gorjeană Padeș, construit în urmă cu aproape 50 de ani, va fi reabilitat pe fonduri guvernamentale. Investiția va fi finalizată în primăvară, dă asigurări primarul Antonie Serafim.

Contractul de proiectare și execuție privind modernizarea și reabilitarea dispensarului a fost semnat în primăvară. Contractul are o durată de 9 luni și o valoare de 370.000 de lei.
Executantul lucrării este o firmă din Gorj, SC Catamotz Cons S.R.L.- Lider.
Dispensarul medical a fost construit în anul 1976 și avea nevoie urgentă de reparații și îmbunătățiri. „În anul 2017, am accesat acest proiect pe fonduri guvernamentale, respectiv PNDL II, iar în februarie 2018 am semnat contractul de finanțare. Din primăvara anului trecut, ne-am ocupat de procedura de achiziție, proiectare și execuție care s-a finalizat la sfârșitul lunii martie 2019, participând patru firme”, a precizat primarul Antonie Serafim.
Vor fi reabilitate cabinetele medicale existente, o sală de tratament, o sală de sterilizare, două spații de arhivă, o magazie și două grupuri sanitare. „Se execută și o construcție independentă cu funcțiunea de farmacie, amplasată lângă clădirea existentă. După execuția lucrărilor, dispensarul medical va beneficia de toate dotările necesare funcționării la standardele naționale și europene. Locuitorii comunei Padeș vor beneficia de servicii medicale de înaltă calitate, acces la cei mai buni specialiști, la aparatură și echipamente performante, de ultimă generație, cât și de o farmacie modernă”, a completat primarul Antonie Serafim.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here