Directorii deconcentratelor din judeţ, la „datorie” pentru damele subordonate

111

romanescu itmŞefii de instituţii judeţene nu vor trece prea uşor peste Ziua Mărţişorului şi cea a Femeii. Mulţi dintre ei şi-au făcut deja planul de bătaie şi chiar vor să le intre în graţie angajatelor prin organizarea de mese festive.

Instituţiile deconcentrate subordonate Ministerului Muncii se vor petrece mâine, 2 martie, când într-o singură petrecere vor fi celebrate atât Ziua Mărţişorului, cât şi Ziua Internaţională a Femeii, ce va fi sărbătorită săptămâna viitoare. Astfel, George Romanescu, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, le va oferi astăzi celor 31 de salariate câte un mărţişor, iar mâine le va fi alături la petrecerea organizată. „Pentru ziua de astăzi le voi lăsa să plece mai devreme de la serviciu, dar pentru 8 martie încă nu ştiu. Cert este că vom alege un local pentru a le sărbători aşa cupa finantecum trebuie pe femeile din instituţia noastră”, a declarat Romanescu. Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, spune că el a fost cel care a luat frâiele privind organizarea petrecerii de mâine: „Aşa mi se pare că este cel mai frumos. Să ne întâlnim toţi salariaţii din instituţiile subordonate Ministerului Muncii, şi, la ocazii frumoase, să discutăm, să dansăm şi să ne simţim bine. Acelaşi tipar a avut loc şi la petrecerea de final de an din luna decembrie, participanţi fiind angajaţii de la ITM, cei de la noi, de la Casa de Pensii şi de la Prestaţii Sociale”. Chiriac a precizat că astăzi le va oferi celor 28 de salariate din cadrul AJOFM Gorj câte un mărţişor, iar de 8 martie un buchet de flori. Şi acestea vor primi învoire de la serviciu pentru cea de-a doua parte a zilei.

Surprize la CJAS Gorj

Chiar dacă preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj nu le va oferi salariatelor decât flori şi mărţişoare pentru zilele de 1 şi 8 martie, sindicatul instituţiei judeţene va avea grijă să le celebreze aşa cum se cuvine pe angajate. „Nu m-am hotărât încă ce să le pregătim pentru Ziua Femeii. Cel mai probabil, va fi o petrecere, la care vor participa toţi cei 44 de angajaţi ai Casei. De asemenea, nici nu s-a stabilit încă dacă se va oferi femeilor din instituţie câte o zi liberă, dar în anii trecuţi acest lucru a fost posibil. Vom încerca să le chemăm la serviciu măcar două ore, şi după ora 10:00 să le dăm liber. Chiar toată ziua nu se poate deoarece dimineaţa avem program cu publicul şi nu putem închide ghişeele şi să plece toată lumea”, a declarat Beti Pavel, lidera de sindicat a salariaţilor CJAS Gorj. Ion Cupă, şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj, spune că împreună cu sindicatelor vor organiza în cinstea femeilor o petrecere într-una din zilele din intervalul 1 – 8 martie. „Această petrecere ştiu sigur că a avut loc şi în anii trecuţi, iar eu le voi mai putea oferi câte un mărţişor şi o floare. De zi liberă nu se poate pune problema decât în cazul celor care au de luat recuperări”, a declarat Cupă. Tradiţionala petrecere de 8 Martie va avea loc şi pentru salariatele Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj. Radu Socolovschi, directorul instituţiei, spune că astăzi, cele 24 de angajate vor primi câte un mărţişor, iar de Ziua Femeii o petrecere. De asemenea, în cea de-a doua parte a zilei de serviciu, salariatele vor primi învoire spre a pleca acasă.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here