Dinamo cere suspendarea craiovenilor! Marcel Popescu: “Nu le e ruşine?”

333

Meciul de Cupă dintre Universitatea Craiova şi Dinamo Bucureşti are toate premisele pentru a deveni un duel foarte crâncen. Cele două formaţii sunt “în război” înainte de partida din 29 martie, iar motivul este reprezentat de injuriile aduse de jucătorii Craiovei echipei bucureştene, după jocul din campionat. Marți, 21 martie, la două zile după meci, Dinamo a făcut o plângere la Comisia de Disciplină pe numele a 5 jucători olteni. Alex Băluţă, Andrei Ivan, Simon Măzărache, Vladimir Screciu și Apostol Popov sunt vizaţi de conducerea “câinilor” pentru a nu juca în Cupă, iar dinamoviştii ameninţă şi cu o pângere în instanţă. Marcel Popescu, preşedintele oltenilor, a avut o reacţie dură la acţiunea dinamovistă, şi spune că trupa din Ştefan cel Mare vrea suspendarea celor cinci “de frică”. “Chiar ne sare somnul până la meciul de Cupă. Dar nu le e puţin ruşine? Îşi trimit jucătorii la naţională să se îmbete, dar fac plângere în justiţie. Sunt consternat. Aţi văzut filmările din vestiarul lui Dinamo? Nu-mi permit să vi le arăt. Ar fi josnic să vă arăt ce scandează jucătorii lui Dinamo la adresa Stelei, inspiraţi de Marius Şumudică. Le-a intrat frica în oase şi trebuie să mergem în justiţie. Când îi înjură ai lor nu mai sunt probleme?”, a declarat oficialul Craiovei.

Clubul îşi cere scuze
Chiar şi cu poziţia tranşantă pe care a avut-o Popescu, clubul din Bănie şi-a cerut scuze pentru acţiunile jucătorilor săi, prin intermediul unui comunicat oficial. “Având în vedere evenimentele întâmplate la sfârșitul jocului din etapa a doua din play-off-ul Ligii 1 Orange, dintre Dinamo București și Universitatea Craiova, în zona dedicată suporterilor Universității Craiova, ne cerem scuze față de suporteri, telespectatori, față de partenerii de competiție și față de mass-media”, scrie pagina csuc.ro. “Există şi măsuri, şi o zonă educaţională în care trebuie să intrăm. Dar, dacă vă uitaţi pe clasamentul sportivităţii, Universitatea Craiova e pe primul loc”, a mai spus Popescu.

Păreri pro şi contra
Gesturile fotbaliştilor craioveni au fost comentate şi la televiziunile de profil. Doi dintre “specialiştii” Digisport, Helmuth Duckadam şi Claudiu Niculescu, şi-au dat cu părerea despre măsurile care ar trebui luate. “Atunci Steaua trebuie să facă 3-4 acțiuni din acestea. Și contra Astrei, și contra lui Dinamo. Dinamo la fiecare meci… Nu ne iartă niciodată. Toate meciurile sunt înregistrate. Cum să nu avem și noi înregistrări cu jucători și cu galeria care înjură Steaua. De ce să le căutăm mereu scuze? Șumudică a plătit sau a fost amenințat că va plăti cea mai mare amendă pentru că a scandat contra Stelei”, a spus Duckadam. “Eu când jucam știu că dacă înjuram echipa adversă cu galeria eram și suspendați o etapă sau două. De aia la un moment dat doar dădeam din mână când ajungeam în fața galeriei și puneam mâna la gură”, a declarat Niculescu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here