Din toamnă încep lucrările la fabrica de cablaje

476

Proiectul de construire a fabricii de cablaje auto de către investitorii germani de la Nexans începe să prindă contur. Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu, a declarat, ieri, că din această toamnă vor fi demarate lucrările, urmând ca din primăvara anului viitor fabrica să intre în producţie. “Acum se lucrează din plin la realizarea PUZ-ului pentru zona respectivă. Cei de la Arad, în fructe cu arhitectul lor, s-au întâlnit cu toţi reprezentanţii societăţilor care vor contribui la introducerea utilităţilor. Se lucrează deci la un proiect comun, şi deja se cunosc toate datele despre capacitatea fabricii respective. Părerea mea că în această toamnă se va trece la treabă, se vor introduce utilităţile, se va lucra, astfel încât în primăvară, din martie-aprilie, fabrica să intre în producţie. (…) Terenul este concesionat în momentul de faţă”, a spus edilul Cârciumaru.
Nexans Autoelectric este o companie producătoare de cablaje și componente pentru industria auto din Germania. Autoelectric GmbH are peste patru mii de angajați în subsidiarele dezvoltate în Germania, Statele Unite, Cehia, România și Mexic, înregistrând anual o cifră de afaceri de peste 100 de milioane euro. Discuţiile cu municipalitatea târgujiană au început încă de anul trecut, iar circa 1.700 de gorjeni vor putea deveni muncitori în cadrul fabricii de cablaje auto a cărei construcţie va începe în curând la Târgu-Jiu. Pentru fabrica ce va fi deschisă la Târgu-Jiu, investitorul german caută muncitori necalificaţi şi montatori piese şi subansamble.
Licitaţia pentru terenul unde se va construi fabrica, a plecat de la suma de 0,06 euro/mp/lună. Acesta a fost concesionat pentru o perioadă de 49 de ani, de către reprezentanţii Nexans, firma Elektrokontakt fiind desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru concesionarea terenului.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here