Din nou cu Călărașiul

300

După ce au luptat în campionat și au terminat la egalitate, scor 26-26, Energia și Dunărea Călărași se reîntâlnesc la o săptămână distanță pentru a tranșa și bătălia din Cupa României.

Energia își încheie evoluțiile din 2015 cu un meci contând pentru optimile de finală ale Cupei României la handbal masculin, acolo unde sorții le-au scos în cale echipa antrenată de Aihan Omer. Cele două echipe se cunosc foarte bine, s-au confruntat nu mai departe de săptămâna trecută în campionat, partida terminându-se cu un scor care dezavantajează Energia în lupta ei pentru un loc în play-off. Atunci, Energia a fost condusă, dar a revenit în repriza secundă preluând la rândul său conducerea. Deși a avut două goluri avans, trupa lui Bozo Rudic a făcut multe greșeli și meciul s-a încheiat la egalitate, lucru care acum nu se poate repeta, la capătul întâlnirii fiind obligatoriu de stabilit o învingătoare: „Chiar este o revanșă, dar este un meci de cupă. Este al treilea meci în șapte zile, băieții sunt obosiți și fizic și psihic, dar ne pregătim să câștigăm acest meci. Nu avem presiune, este Cupa României și totul este posibil. Eu zic că nu se va repeta meciul de campionat, disputat acum o săptămână și sper că o să câștigăm. E un meci care nu se va termina la egalitate. Cred că o să câștigăm. Am revăzut meciul de campionat și am văzut că am făcut multe greșeli atunci, greșeli pe care sper că nu le vom mai face încă o dată”, a declarat antrenorul echipei târgujiene.

Energia, favorită
Deși locurile din clasament indică faptul că Dunărea Călărași ar pleca cu prima șansă, antrenorul gorjenilor spune că Energia are avantajul propriului teren, ceea ce face din echipa sa favorită în această confruntare: „Suntem favoriți în acest meci. Jucăm acasă și se pare normal ca jucând acasă să fim favoriți, nu doar cu ei, ci cu oricare altă echipă. Eu vreau să câștigăm acest meci și să mergem liniștiți și fericiți în această vacanță care urmează acum, câteva zile, și apoi să începem să ne pregătim în liniște pentru returul din luna ianuarie”.
Și căpitanul de echipă al gorjenilor, Paul Giotoiu, crede că echipa sa pleacă favorită în acest meci considerând că el și colegii săi au învățat din remiza din campionat: „Noi nu ne gândim încă la vacanță. Mai este un ultim meci, noi l-am pregătit foarte bine. În ceea ce privește meciul de campionat ne pare rău că am comis niște erori pe final și am făcut egal. Sper să nu se mai întâmple. Vom încerca să mai corectăm mici lucruri. Anul acesta principalul obiectiv este calificarea în play-off și după cum s-a văzut în ultimele meciuri, echipa este într-o formă destul de bună, este în urcare, nu avem nicio înfrângere în ultimele cinci meciuri. Eu zic că este un lucru bun. Dacă ne vom califica mai departe în cupă, vom avea o șansă în plus și, în principiu, o vacanță mai frumoasă”, a declarat pivotul Energiei.

Acatrinei, incert
Energia va avea în continuare doi absenți cerți. Conducătorul de joc Chiruț și interul Mănescu nu intră în vederile antrenorului din cauza problemelor medicale mai vechi. „Chiruț, Mănescu și Acatrinei sunt problemele de lot pe care le avem. La Acatrinei vom vedea, probabil va juca și el cât va putea juca, dar Chiruț și Mănescu nu vor fi în lot. Chiruț s-a dus la Târgu Mureș la o clinică și sperăm să revină cât mai repede. Mănescu este bine, își revine, dar e prea devreme să-l băgăm în foc și îl lăsăm pentru retur”, a explicat antrenorul Bozo Rudic care-i sunt principalele bătăi de cap în privința lotului pe care se poate baza la meciul cu Dunărea Călărași. Un atu important al Energiei ar putea fi coordonatorul sârb Dejan Pralica, jucător care a evoluat și în meciul de campionat, însă la acea oră era proaspăt sosit la echipă și nu era pus la punct cu toate schemele de joc ale echipei, relațiile de joc cu coechipierii sudându-se mai bine în ultimele zile, odată cu creșterea numărului de antrenamente făcute cu noua sa echipă.
Confruntarea dintre Energia și Dunărea Călărași, contând pentru faza optimilor de finală ale Cupei României, se dispută în această seară, la Târgu-Jiu, în Sala Sporturilor, cu începere de la ora 18.00 și va fi arbitrată de cuplul de arbitri Harabagiu/Stănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here