DIN ETHOSUL MEDICAL GORJEAN

370
O mai veche constatare îmi întăreşte convingerea că soarta liderilor este marcată de adulaţii şi controverse, tocmai acestea dând dimensiunea reală a celui ce a fost -şi este- fiu, soţ, tată, medic, director şi om de cultură, calitate în care l-am identificat pe Dan Aurelian Duminecă, omul de care îşi leagă numele noul edificiu…

de sănătate din Tg. Cărbuneşti, Ambulatoriul de specialitate a cărui piatră de temelie a pus-o, în ideea că proiectul iniţial ce includea şi spitalul integrat, va fi finalizat. N-a fost să fie, iar edificiul spitalulului a rămas în stend-bay în grija actualului manager, dr. Costantin Târziu.

Din lungile seri de gardă când printre urgenţele ce veneau „lanţ” prindeam momente de relaxare, adeseori discutam politică, economie, filozofie, literatură, pentru că medicina o practicam nonstop, fiecare în sectorul lui conform competenţelor şi atribuţiilor specifice. Mi-a dat atunci să citesc o poezie ce tocmai o primise, pe care -cu sinceritate- am uitat să i-o înapoiez dar îl rog s-o primească acum. Şi cum aceasta era şi semnată, o redau sub semndtura şi grafia autorului.
Este în fapt şi mulţumirea mea pentru receptivitatea cu care a pus în practică unele proiecte pe care i le-am sugerat, precum consfătuirile ştiinţifice interjudeţene ale personalului medico-sanitar, cele două monumente din incinta spitalului şi chiar întâlnirea anuală a foştilor şi actualilor salariaţi în cadrul ,,Zilelor Spitalului Tg.Cărbuneşti, 1-2 oct.” ideie preluată şi obiectivată impecabil de actualul manager al spitalului, Dr. Constantin Târziu, omul care excelează în managementul spitalicesc.
Victor Gh.Banţa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here