Din această lună / Normă de hrană pentru poliţiştii locali

280

Consilierii locali au aprobat, ieri, acordarea normei de hrană personalului Poliţiei Locale Târgu-Jiu, începând cu data de 1 aprilie. Astfel, urmează ca funcţionarii publici în activitate şi personalul de conducere să primească suma de 24 lei pe zi calendaristică, în timp ce toate celelalte categorii de personal ale instituţiei vor primi 18 lei pe zi.

Acordarea normei de hrană se va face pe zi calendaristică, sub formă de alocaţie valorică în bani, diferenţiată pe categorii de personal. Potrivit lui Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, norma de hrană a poliţiştilor locali s-a stabilit în martie, prin HG nr. 171/2015: “În baza HG 171/2015, s-a stabilit şi s-au calculat şi la nivel de municipiul Târgu-Jiu, la Poliţia Locală, valoarea normei de hrană care revine personalului ce lucrează în cadrul unităţii. Este vorba de 18 lei/zi calendaristică pentru toate celelalte categorii de personal din cadrul instituţiei în activitate, şi de 24 lei/zi calendaristică pentru funcţionarii publici în activitate care ocupă funcţii publice specifice de poliţist local şi personal de conducere. Aceste sume vor fi aplicate începând cu data de 1 aprilie a acestui an şi bineînţeles vor fi indexate dacă apar modificări în anii viitori”. Acestor sume li se vor mai adăuga şi câte doi lei/zi calendaristică pentru personalul în activitate care lucrează în ture sau schimburi.
Banii ce vor merge în acest an cu destinaţie de normă de hrană spre poliţiştii locali târgujieni au fost deja prevăzuţi în buget, astfel încât nu vor fi probleme la plata alocaţiilor valorice către personalul Poliţiei Locale Târgu-Jiu. “Nu avem deocamdată absolut nicio problemă în a asigura bugetul pentru că au fost prevăzute sume în bugetul pe anul 2015. Plata acestor sume se va face în proporţie de 50% din bugetul local, iar cealaltă jumătate de 50% va proveni din venituri proprii ale Poliţiei Locale”, a mai spus viceprimarul Aurel Popescu.
Guvernul a aprobat în luna martie, printr-o ordonanță de urgență, acordarea dreptului la normă de hrană de către autorităţile locale pentru toţi angajaţii poliţiei locale care au statut de funcţionar public sau de personal contractual.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here