Dian Popescu ia distanţă de PRM în Consiliul Judeţean

384

dian rugaLiderul liberalilor din Gorj susţine în continuare că nu agreează o alianţă cu PRM la nivel de Consiliu Judeţean, Dian Popescu având şi ieri o atitudine de distanţare faţă de PSD.

Acesta spune că, după discuţiile pe care le-a avut miercuri la nivel central cu şefii săi de partid, a primit „mână liberă” pentru a crea identitate pentru PNL la nivel de judeţ. Asta presupune inclusiv o delimitare şi de PDL, liderul liberal neezitând să declare ieri, într-o conferinţă de presă, că actualul Guvern trebuie să pice la moţiunea de cenzură pe motiv că nu conduce bine ţara.

În privinţa majorităţii din Consiliul Judeţean, şeful PNL Gorj afirmă că la primul vot important se va putea observa o delimitare a consilierilor liberali de cei social-democraţi. Popescu precizează că în cazul în care i se va impune de la nivel central o altă direcţie politică decât cea pe care a pornit nu se va „crampona” de funcţia de preşedinte şi nu va ezita să renunţe la postul în care a fost ales la începutul lunii trecute. El admite însă că nu ar vrea ca partidul său să piardă postul de vicepreşedinte prea uşor. „Nu vrem posturi, ci tratament egal, cu procentele aferente. Vrem să avem participare la Consiliul Judeţean, dar nu cu orice preţ. Vedeţi cum PSD, anul trecut, a ieşit de la guvernare pentru că nu i s-a acceptat ministrul de interne pe care şi-l dorea. Atitudinea respectivă le-a creat identitate şi, la fel, şi eu am libertate de la centru pentru a crea identitate filialei de la Gorj”, spune Dian Popescu.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here