Dian Popescu a supravegheat instruirea primarilor de către Călinoiu şi Andrei

316

Dian PopescuŞedinţă inedită ieri la Prefectura Gorj, unde edilii din toate cele 70 de localităţi ale judeţului au fost chemaţi să asculte sfaturile şi îndemnurile prefectului Liviu Andrei, dar şi pe cele ale preşedintelui Consiliului Judeţean Ion Călinoiu.

Printre primari s-a strecurat în sală şi şeful PNL Gorj, Dian Popescu, dornic să vadă dacă partenerii de la PSD îi ajută sau nu pe edilii liberali cu fonduri, aşa cum li s-a tot promis.

Şefii administraţiei judeţene au încercat pe parcursul a peste două ore să le explice edililor diferite chestiuni de interes public. Ion Călinoiu le-a vorbit despre demersurile de a realiza o nouă strategie a judeţului, care să aibă ca orizont de timp anul 2030, pe parcursul a peste o oră acesta făcând şi un inventar al proiectelor aflate în derulare în diferite localităţi. Călinoiu n-a fost însă prea mult pe placul primarilor, care nu înţelegeau de ce sunt chemaţi la Târgu Jiu dacă nu le sunt daţi bani la buget, unii fiind bucuroşi, totuşi, că nu li si iau, aşa cum s-a mai întâmplat. Liviu Andrei le-a vorbit şi el edililor despre cum trebuie să se implice în realizarea recensământului agricol ce va începe de luna viitoare, prefectul cerând şi punerea în aplicare a hotărârilor judecătoreşti de retrocedare a terenurilor.

Iordache nemulţumit

Nemulţumirea primarilor a fost legată însă tot de fonduri, liberalul Ion Iordache, de la Turceni fiind singurul care a apucat să ia cuvântul în faţa mai marilor judeţului pentru a se plânge că el niciodată nu are sume importante alocate pentru derularea unor proiecte. “De asta noi nu avem canalizare, apă şi nu întâmplător este situaţia asta. Nu ştiu dacă întâmplător Turceniul nu figurează pe lista cu proiecte finanţate” a apucat să spună Iordache. Acesta i-a reamintit edilului că are în localitate Complexul Energetic, unitate care îi asigură suficiente fonduri la buget, primarul nefiind de acord cu acest lucru, nevoile oraşului fiind mult mai mari. Călinoiu chiar l-a acuzat pe Iordache de faptul că a luat cuvântul doar pentru a fi filmat şi a apărea la ştirile televiziunilor locale, în timp ce edilul a menţionat că la Turceni există singurul spital pentru bolnavi psihici din zonă, la care sunt trataţi pacienţi din tot judeţul şi nu numai.

Dian critic

Concluzia întâlnirii de ieri a tras-o Dian Popescu, şeful PNL Gorj participând pentru prima dată la o asemenea discuţie, el nefiind implicat în administraţia locală. “Reacţia domnului Călinoiu este regretabilă. Un primar poate să greşească. El a venit aici la îndrumare, iar cum a reacţionat şeful Consiliului Judeţean este regretabil. Vorbeşte de Complex, dar nu i-a în calcul şi efectele nocive ale activităţii acestei unităţi pe raza oraşului. Am venit la şedinţă ca să văd dacă primează interesele clientelare sau cele politice. Acum nu-mi pot da seama pentru că şedinţa a fost o învăluire, nu s-a discutat la concret. Sper totuşi ca dl Călinoiu să revină la gânduri mai bune şi să nu ţină doar la primarii PSD”, a spus şeful liberalilor din judeţ.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here