Dian, despre scandalul de la Bistriţa: “Nici cei din vechiul PDL nu au cuvinte de laudă la adresa noastră”

318

Copreşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, a comentat şi el, ieri, în mass-media locală, scandalul stenogramelor de la Bistriţa, apărute în spaţiul public la două săptămâni după şedinţa liberalilor din acel judeţ. Dian susţine că nu a discutat de Teodor Atanasiu în legătură cu acest subiect, dar vede scandalul promovat în media drept unul cu conotaţii dubioase. Presa a difuzat, duminică, o înregistrare cu Teodor Atanasiu care vorbea într-o şedinţă a vechiului PNL, la Bistriţa, despre faptul că membrilor PDL li s-ar fi dat iluzia că o să aibă prim-ministru, prin Cătălin Predoiu, dar că nu îl vor avea. Totodată, Atanasiu ar mai fi spus că cei din garda PDL “o să dispară rând pe rând”, pentru că nu ar mai fi nevoie de ei.

Dian a menţionat, în acest context, că spusele lui Atanasiu au fost deplasate, în timp ce colegul său de la PDL Gorj, Dan Vâlceanu i-a cerut public demisia vicepreşedintelui liberal. “Sunt foarte curios să aud şi la PDL cum discută ei amical şi sunt convins că nici ei nu au cuvinte de laudă în totalitate la adresa vechiului PNL. Cred că acest subiect trebuie închis, trebuie trecut peste acest impas în această fuziune şi nu cred că trebuie să mai inflamăm lucrurile. Este exclus ca Teodor Atanasiu să îşi dea demisia”, a declarat Dian Popescu.
“Atanasiu a greşit în momentul în care şi-a expus asemenea idei, pentru că noul PNL este un proiect care este mult mai important pentru noi, membrii PNL, decât oricare alt lider de la centru, şi din acest punct de vedere, asemenea idei sau valori pe care domnul Atanasiu le-a exprimat nu corespund cu valorile PNL. Nu cred că a fost un lucru pe care l-au simţit toţi membrii noului PNL. Chiar în stenograme se auzea cineva care spunea că nu e corect ceea ce face domnul Atanasiu. Din punctul meu de vedere, e o opţiune personală a domnului Atanasiu cu privire la ce va face, însă este clar că are o problemă de imagine şi trebuie să-şi asume greşeala şi să şi-o îndrepte, dacă poate vreodată”, a declarat şi Dan Vâlceanu.

Blaga, deranjat de spusele lui Atanasiu
Copreşedintele PNL, Vasile Blaga a declarat, luni, că afirmaţiile vicepreşedintelui PNL, Teodor Atanasiu, făcute în aceea şedinţă a liberalilor şi apărute în presă, duminică, l-au deranjat, însă a punctat că este un moment peste care trebuie trecut. Întrebat dacă l-au deranjat discuţiile din stenogramele de la Bistriţa, Blaga a răspuns afirmativ şi a arătat că el nu a simţit că PDL a fost folosit. “Eu am pus foarte mult suflet şi dl Iohannis, Crin Antonescu, în această construcţie în care eu cred foarte mult – PNL nou – şi nu mi-a făcut nicio plăcere să citesc, pentru că de auzit nu am auzit stenogramele respective. Mă bucură că, chiar şi în acel context, au apreciat aportul PDL. Este un moment peste care va trebui să trecem şi să învăţăm cu toţii din el, pentru că acest proiect este extrem de important – noul PNL”, a declarat Blaga, înainte de şedinţa Comisiei de unificare a noului PNL. El nu a dorit să precizeze ce s-a discutat cu Atanasiu, susţinând că rolul unui copreşedinte este să fie mult mai înţelept decât alţii. Întrebat dacă a cerut sancţionarea lui Atanasiu, Blaga a răspuns că acesta s-a sancţionat singur, prin faptul că a trebuit să dea explicaţii.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here