DGASPC Gorj are 196 de posturi vacante

586

Criza de personal rezultată ca urmare a demisiilor masive şi a blocării angajărilor în sistem a afectat intens Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Structurile din subordinea instituţiei funcţionează la limita de personal prevăzută de normele legale în vigoare. Din fericire, se pare că, la ora actuală, au încetat să mai apară alte demisii.

Din cauza blocării angajărilor în sistemul de stat şi a plecării masive a salariaţilor pe fondul veniturilor foarte scăzute, deficitul de personal este destul de mare la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. În plus, pierderea proceselor în instanţă i-a pus pe angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj într-o situaţie extrem de dificilă.
Salariile lor au ajuns la un nivel mult prea scăzut pentru a se putea descurca şi a-şi putea acoperi cheltuielile, astfel că mulţi dintre ei au ales să părăsească sistemul, şi chiar ţara, în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit. “La ora actuală avem 983 de angajaţi. În anul 2010 aveam 1.100. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj are, acum, 196 posturi vacante”, a confirmat Laurenţiu Diaconescu, director executiv adjunct al DGASPC Gorj.

Val de demisii, în 2010
Potrivit directorului Diaconescu, cele mai numeroase demisii au fost în anul 2010, la ora actuală fenomenul plecărilor din DGASPC Gorj fiind aproape dispărut. “În anul 2010 au fost 72 de încetări ale raporturilor de serviciu; în 2011 au fost 35 de încetări şi din decembrie 2011 până la 1 august 2012 au fost doar 11 încetări”, a precizat Laurenţiu Diaconescu, director executiv adjunct al DGASPC Gorj.
Pe fondul crizei de personal, activitatea este destul de îngreunată în structurile subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.
“În centrele de recuperare, apartamentele şi casele de tip familial există un deficit de personal pe următoarele funcţii: asistent medical, psiholog, asistent social, medic, educator, infirmieră. Structurile funcţionează la limita de personal prevăzută de către HG nr.23/2010 privind aprobarea standardelor de cost pentru serviciile sociale”, a menţionat Diaconescu.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here