Dezinteres faţă de tragerea la sorţi a judecătorilor din BEJ

217
Pentru alegerile prezidenţiale, BEJ va fi coordonat de o femeie. Gheorghiţa Eftenoiu a fost trasă la sorţi ca preşedintă a Biroului Electoral Judeţean Gorj. Biroul va funcţiona şi de această dată în sediul Prefecturii Gorj.

Cabinetul senatorului Greblă, sediu BEJ
Biroul Electoral Judeţean Gorj pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie va fi amplasat tot în incinta biroului parlamentar al senatorului PSD, Toni Mihail Greblă. Se stabilise, ca un fel de regulă nescrisă, datorită compartimentării spaţiului, ca biroul parlamentar al lui Toni Mihail Greblă să fie cedat pe perioada alegerilor BEJ-ului. Şi în noiembrie, biroul senatorial va fi pus la dispoziţia judecătorilor şi reprezentanţilor partidelor politice pentru centralizarea raportărilor din judeţ.
Secţiile speciale rămân
În judeţul Gorj vor fi constituite 73 de secţii de votare speciale pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Acestea vor fi realizate în toate localităţile din judeţ, doar la Târgu-Jiu şi în comuna Runcu vor exista câte două astfel de secţii. Toate secţiile speciale vor fi supravegheate prin camere web. Două comune din Gorj au cerut şi ele mai multe secţii de votare speciale, una dintre ele fiind comuna Turburea. Cererile nu s-au aprobat însă. Datorită acestor secţii speciale vor dispărea listele suplimentare de vot. În aceste secţii vor vota doar cei care au votat până acum pe aceste liste speciale. De asemenea, doar secţiile speciale vor fi supravegheate video. În Gorj vor exista şi cele 306 de secţii de votare ,,tradiţionale”.
A.S.
Prefectura Gorj şi partidele politice nu au avut reprezentanţi la tragerea la sorţi a preşedintelui Biroului Electoral Judeţean efectuată ieri la Tribunalul Gorj. Preşedintele Tribunalului, Florin Encescu, s-a declarat uimit de faptul că nu a venit nimeni la tragerea la sorţi, eveniment la care a participat, din partea presei, un singur jurnalist. Magistratul Gheorghiţa Eftenoiu a fost trasă la sorţi pentru a conduce Biroul Electoral Judeţean ce va organiza alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie. Adjuncţii săi vor fi judecătorii Mihai Pistol şi Radu Gheorghe, ultimul fiind pentru prima dată când va participa la organizarea unui proces electoral la nivel de judeţ.
Următoarea etapă în organizarea alegerilor prezidenţiale o reprezintă înscrierea juriştilor din judeţ într-o bază de date la Prefectura Gorj. La nivel de judeţ sunt constituite aproape 400 de secţii de votare, numărul persoanelor care vor trebui să fie preşedinţi şi vicepreşedinţi fiind dublu.
G.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here