Devorată de câinii unui cioban. Moarte cumplită la Mușetești!

1314

Destinul unei femei de 42 de ani din satul Stăncești, comuna Mușetești, a fost curmat violent de câinii ciobănești ai unui localnic. Bărbatul avea stâna amenajată între casele din sat, iar pentru că oile trebuiau păzite lăsa liberi mai tot timpul cei cinci câini ciobănești. Animalele, obișnuite să lupte cu sălbăticiunile din munți, nu aveau nicio problemă în a-i ataca și pe localnici. Acum, Liliana Bîcă și-a pierdut viața fără ca și cineva să îi poată sări în ajutor. Culmea este că prima care s-a sesizat despre cele întâmplate, dar prea târziu, a fost chiar nevasta ciobanului, femeia sunând la 112 după ajutor. Echipajele medicale venite la locul solicitării nu au mai avut ce să facă, iar imaginea trupului sfâșiat i-a impresionat chiar și pe angajații Ambulanței obișnuiți în aceste zile să lupte cu inamicul nevăzut numit COVID-19. „Eu am aflat un pic mai târziu despre cele întâmplate, când am văzut iureșul de mașini prin sat, dar am avut un vecin care a fost acolo și care m-a cutremurat prin ceea ce mi-a povestit. Mi-a zis că șoferul de la salvare i-a spus asistentei cu care a venit că în toată viața lui nu a văzut așa ceva. Atât de mușcată era femeia asta. Era ceva de neimaginat. Câinii ăștia se luptă cu lupii la stână, vă dați seama că pe ea au luat-o într-o măsea, cum se spune”, a povestit un localnic.
Tot satul a fost îngrozit de cele întâmplate, mai ales că Liliana era cunoscută drept o femeie harnică și muncitoare. Joi dimineața, venea de la Crasna, acolo unde este căsătorită, pentru a-și ajuta tatăl, imobilizat la pat. Nu a mai ajuns la casa părintească pentru că a luat-o pe o scurtătură, prin grădini, iar la câteva sute de metri de locuință câinii au sărit pe ea. Au urmat clipe de groază nu doar pentru femeia devenită victimă sigură a animalelor feroce, ci și pentru localnicii care au aflat ce s-a întâmplat și care acum povestesc despre cât de agresivi erau câinii de la stână. „O vecină aflată la muncă la vie a auzit-o mai întâi țipând pe fata asta, iar apoi pe soția ciobanului. Înțeleg că ei erau la masă când au auzit zarva făcută de câini. Au o cățea rea, care mănâncă tot ce întâlnește, și asta îi întărâtă și pe ceilalți. Nevasta ciobanului a sunat la 112 și a anunțat Poliția, dar nu mai era nimic de făcut. Eu tremur și acum pentru că sunt vecină cu ei și au intrat inclusiv la mine în curte. Nu mai pot să îmi trimit copilul cu vitele la păscut pentru că au sărit la el. Stăm cu teamă”, a spus localnica. Decesul victimei s-a produs instantaneu. Tot satul a rămas șocat de violența atacului canin, iar oamenii spun că degeaba i-au atras atenția ciobanului cu privire la câinii periculoși pe care îi lasă liberi. „E șocant, absolut șocant. Nu îmi vine să cred că a fost posibil așa ceva. Nu avem oameni scandalagii aici, nu avem COVID, avem locuri frumoase și uite ce s-a putut întâmpla. Ea era o femeie extraordinar de harnică și de frumoasă. Avea copii frumoși și sănătoși, erau o familie bună, iar acum s-a întâmplat așa ceva. E incredibil, mai ales că au mai fost cazuri în care câinii au creat și alte probleme”, a povestit o prietenă a femeii ucise.
Toți câinii au fost prinși de polițiști și duși la un adăpost, iar proprietarul lor a fost reținut și acuzat de ucidere din culpă. Ciobanul are de dat explicații în fața anchetatorilor, dar indiferent de ce i se va întâmpla nimic nu o va mai putea aduce la viață pe femeia care și-a găsit sfârșitul în chinuri groaznice..
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here