Deţinuţii de la Penitenciarul Târgu-Jiu îşi caută de lucru la Bursa Locurilor de Muncă

213

Un grup de persoane private de libertate de la Penitenciarul Târgu-Jiu au fost selectate pentru a participa vineri, 19 aprilie 2013, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Persoanele private de libertate care vor discuta cu angajatorii sunt în executarea unei pedepse în regim deschis sau semideschis, aflându-se în apropierea termenului de a fi discutate în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată. La Bursa Locurilor de Muncă, deţinuţii de la Penitenciarul Târgu-Jiu îşi caută de lucru.

“Am discutat şi cu conducerea Penitenciarului Târgu-Jiu, la bursă vom avea şi vizita unui grup de deţinuţi care au un comportament bun şi care mai au foarte puţin până să se elibereze”, a precizat Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj. Persoanele private de libertate care vor discuta cu angajatorii sunt în executarea unei pedepse în regim deschis sau semideschis, aflându-se în apropierea termenului de a fi discutate în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată.
Participarea persoanelor private de libertate la Bursa Locurilor de Muncă urmăreşte sensibilizarea angajatorilor privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile, precum şi oferirea unei oportunităţi pentru fiecare dintre participanţi de a deveni un potenţial angajat după punerea în libertate.

520 de locuri de muncă, pentru participanţii la eveniment
Cel mai aşteptat eveniment al anului pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se află în linie dreaptă cu pregătirile. „Au fost contactaţi până la ora actuală 245 de agenţi economici dintre care doar 57 au confirmat prezenţa la Bursa Generală a Locurilor de Muncă care va fi organizată pe data de 19 aprilie. Cei 57 de angajatori vor oferi 520 locuri de muncă pe diverse meserii. Pentru persoanele cu studii superioare oferă 50 de locuri de muncă, iar pentru persoanele fără studii superioare vor fi 447 locuri de muncă disponibile. Principalele meserii: confecţioner textile, macaragiu, măcelar, lăcătuş, agent de turism, electrician. Pentru persoanele cu studii superioare vor fi: inginer TCM, inginer instalaţii, inginer silvic, inspector asigurări şi consultant financiar”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt a AJOFM Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here