Detergent de contrabandă confiscat de la doi gorjeni

176

Poliţiştii de Frontieră din Mehedinţi au tras pe dreapta la sfârşitul săptămânii trecute un microbuz în care se aflau doi bărbaţi din Târgu-Jiu, dar şi o importantă cantitate de detergent pe care aceştia îl aveau fără acte şi pe care urmau să-l vândă ilegal în Gorj.

Cei doi, Gabriel B. şi Ilie B., nu au putut să prezinte niciun document pentru cele peste 1100 kg detergent de tip Ariel, dar nici pentru cele 10500 de produse de igienă personală marca Always, susceptibile a fi contrafăcute. Gorjenii au spus că achiziţionaseră marfa cu bani de la un depozit din Drobeta Turnu Severin, lipsa actelor fiind justificată prin faptul că produsele respective erau comercializate „la negru”, fiind aduse din Serbia fără acte contabile.
Produsele respective se găsesc la preţuri mai mici dincolo de graniţă, iar legislaţia permite aducerea în ţară a unor cantităţi destul de mari pentru consum propriu şi, astfel, unii mehedinţeni care se ocupă doar cu aşa ceva reuşesc să strângă acasă marfă cât într-un depozit, pe care, ulterior, o vând amatorilor de chilipiruri. De data aceasta gorjenii s-au ales şi cu dosar penal, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate şi oferirea produselor sau comercializarea ori deţinerea lor în acest scop sau după caz, oferirea sau prestarea serviciilor sub acest semn, precum şi importul, exportul sau tranzitul produselor sub acest semn.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here