Deşi organizaţia PSD Peştişani a cerut – Consilierul local Ionel Pavel n-a mai fost exclus!

311

P1070917La pomul lăudat, să nu te duci cu sacul mare, zice o vorbă populară. Aşa şi cu şedinţa de ieri a Consiliului Local Peştişani, una ordinară, în care ordinea de zi n-a fost agreată la vot şi dată peste cap. A citit-o primarul Florin Pavel, tot el a simţit nevoia să se disculpe, şi apoi s-a trecut la vot.

Să nu ne pripim

Punctele doi-trei şi patru de pe ordinea de zi erau strâns legate de primul. Va fi dat afară consilierul local Ion Pavel, fost vicepreşedinte al organizaţiei PSD Peştişani, care fusese exclus din partid? Primarul Florin Pavel, scrupulos nevoie mare, fără să-şi dea seama că cine se scuză se acuză, a ţinut să precizeze că a iniţiat proiectul de retragere a calităţii de consilier pentru Ionel Pavel, întrucât aşa-i cere lui legea, din moment ce acestuia i s-a retras sprijinul PSD. „De ce n-a iniţiat-o Ion Poenaru? El are treabă cu excluderea din PSD nu cu aplicarea legii în Primărie!”, mai afirma el ritos! Acuzaţia-i fusese adusă, pe drept, de viceprimarul Nicolae Nicolcioiu. Una şi aceeaşi persoană cu preşedintele organizaţiei PDL Peştişani, de care se pare că Ionel Pavel dovedise o apropiere vizibilă. Culmea este că şedinţa a condus-o consilierul PSD Petre Cornoiu şi acesta nu se aştepta să aibă atâtea opinii împotrivă. Ordinea de zi şi proiectele ajunseseră la consilieri abia vinerea trecută şi, din pricina sărbătorilor, comisiile de specialitate nu se întruniseră pentru a aviza favorabil sau a respinge iniţiativele primarului.

P1070921Printre puţinii consilieri cu coloană vertebrală, Constantin Fuiorea(PNG) a intervenit” NU sunteţi dumneavoastră vinovat, ci organizaţia PSD. Dar eu ştiu că atunci când greşeşte cineva nu i se ia capul dintr-o dată, mai sunt şi alte sancţiuni. Şi în orice caz, Ionel Pavel, care-i şi directorul Şcolii generale unde se ţineau şedinţele PSD nici n-a fost anunţat şi convocat la şedinţa ţinută fraudulos, în absenţa lui, la sediul Obştei Peştişani, unde preşedinte este Ion Poenaru. Ionel Pavel n-a avut ocazia să se apere şi are drept de apel. De ce să ne pripim noi să-i retragem calitatea de consilier, atâta vreme cât el mai are căi de atac pentru a-şi apăra drepturile. Propun să dăm dovadă de înţelepciune şi să nu ne pripim. Putem amâna verdictul pentru o altă dată. Când vom şti exact dacă este legal ce vom face sau nu.” Primarul Florin Pavel, altfel membru PNL, a intervenit: „Este decizia PSD-ului şi e bătută-n cuie!” Luând cuvântul, cu modestie, consilierul Ion Pavel a recunoscut că la judeţ nu i s-a dat dreptate, dar s-a adresat Comisiei Naţionale de Integritate a PSD şi i s-a admis contestaţia, urmând să primească răspuns în 30 de zile. La fel, deşi n-a atacat excluderea, ci pierderile datorate acestei greşeli, în opinia lui, şi instanţele judecătoreşti i-au admis plângerea. La fel, consilierul Ion Rădulescu a spus: „E uşor să ne pripim. Dacă punctul cu excluderea din CL cade, nu mai avem locul vacant pentru Ion Jucătoru, următorul pe listă”. Nici viceprimarul Nicolae Nicolcioiu n-a susţinut altceva: „Abia vineri au aflat unii, comisiile nu s-au întrunit deci nu s-a discutat, nu s-a validat nimic şi ar fi ilegal să discutăm nişte puncte pe ordinea de zi doar pentru că aşa vor unii. Eu propun, fiind vorba de un om, nu de un animal, să ne purtăm ca oameni ai acestui sat. Unde locuim împreună şi după ce nu mai suntem în funcţii. Am greşit odată cu Ion Poenaru şi-mi regret greşeala, n-aş vrea s-o repetăm acum”. Cel mai mare susţinător al retragerii calităţii de consilier local a lui Ion Pavel nu aparţine cum ne-am fi aşteptat, PSD-ului, ci primarului Florin Pavel(PNL). Unul care parcă şi-ar pregăti trecerea la PSD!

Pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti!

Vorbele-i aparţin profesorului Ion Pavel, care-a recunoscut că nu-i prima dată când bunul lui prieten Ion Poenaru se ţine de capul său. E adevărat, excluderea din PSD este o problemă personală şi nu vrea clemenţă din partea colegilor. Doar o păsuire până o va lămuri dacă-i legală sau nu. Dacă va rămâne definitivă ori ba!

Preşedintele de şedinţă, consilierul local prof. Petre Cornoiu, a supus la vot şi majoritatea a votat pentru eliminarea celor trei puncte de pe ordinea de zi litigioase. Nu au votat pentru de la PSD decât Ion Poenaru şi Petre Cornoiu. De unde se vede treaba că nici pentru un consilier corect precum consilierul local Gheorghe Ciolofan (PSD) excluderea fostului coleg – ba şi fost preşedinte şi, recent, vicepreşedinte al organizaţiei PSD Peştişani – n-a fost cuşeră!

Foarte nemulţumit de spiritul de gaşcă în care se propun şi se votează proiectele primarului Florin Pavel este şi consilierul Ion Brâncuşi, care s-a şi exprimat în acest sens!

Ion Poenaru recunoaşte!

Pe 19 noiembrie 2004, subsemnatul l-am găsit pe Jean Brâncuşi făcând anticameră la preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean, Nicolae Mischie, preşedinte al PSD Gorj în acelaşi timp. Dorea să-i ceară şefului PSD Gorj ca Ion Poenaru să fie numit drept candidat la funcţia de primar al comunei Peştişani. Ei bine, Nicolae Mischie nu vroia, ştiind de încurcăturile cu iz penal avute de Ion Poenaru pe vremea când lucra la PECO şi, se zice, ar fi comis o serie de chestiuni necurate cu benzina şi încălcarea embargoului. La insistenţele mele şi ale lui Victor Crăciun, preşedintele Ligii Culturale pentru unitatea Românilor de Pretutindeni, Nicolae Mischie s-a muiat. „Bine, accept, doar dacă nu candidează Ion Pavel, preşedintele PSD Peştişani!” Şi astfel, Ion Poenaru a devenit viceprimar al comunei Peştişani, de un de-a fost dat afară tot pentru niscaiva nereguli.

Ieri, Ion Poenaru, care conduce acum singura vacă de muls nefurajată dar foarte bogată – Obştea Peştişani – a recunoscut. Fie şi parţial. Binele pe care i l-au făcut Jean Brâncuşi, subsemnatul şi, mai ales Ion Pavel. Aşa ştie domnia sa să se poarte. Adică. Muşcând mâna care i-a dat nu o pâine, ci un cozonac.

Ce-i de făcut?

Organizaţia PSD Gorj a cerut, pe drept, retragerea calităţii de consilier din moment ce PSD Peştişani o ceruse. Numai că, un bob zăbavă, s-ar putea ca organizaţia PSD Peştişani să fi făcut exces de zel. Probabil că dacă Ion Pavel nu va primi verdicte favorabile de la Comisia Naţională de Integritate, unde s-a adresat deşi nu are o funcţie importantă, atunci va suferi consecinţele. Dar opinăm că, deocamdată, Consiliul Local Peştişani a dat dovadă de înţelepciune. Ieri, n-au câştigat PDL Peştişani, n-a pierdut PSD Peştişani ci doar a triumfat înţelepciunea. De care ar trebui să dea dovadă toţi aleşii. Indiferent de nivelul unde se află aceştia!

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here