Descinderi și în Meteor pentru afacerile lui Georgică Cornu

217

Mai mulți polițiști și jandarmi mascați au descins ieri dimineață în cartierul Meteor la administratorul unei firme de aici, acuzat că a emis facturi false pentru omul de afaceri Georgică Cornu, “regele asfaltului” din Banat.

În paralel, și la Strehaia au avut loc descinderi, mult mai numeroase și mult mai gălăgioase, țigăncile fiind cele care au protestat cel mai vehement față de prezența mascaților în palatele lor. În Meteor lucrurile au fost mai “liniștite”, acțiunea nefiind una de amploare, ci doar una care avea legătură cu dosarul instrumentat de procurorii DIICOT Timișoara, unde, ieri era așteptat să fie adus la audieri chiar Georgică Cornu.
Lui și altor 25 de complici ai săi, ridicați din locațiile unde au avut loc descinderi, li se impută un prejudiciu de 61 de milioane de lei, prejudiciul fiind creat cu ajutorul facturilor false emise de firmele din Strehaia și Meteor. Facturile erau folosite la reducerea bazei impozabile, la deducerea TVA-ului și la diminuarea impozitului datorat statului, așa cum s-a întâmplat și în alte cazuri anchetate în ultimii ani de procurorii DIICOT de la Târgu Jiu sau Mehedinți.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here