Deputatul Ponta: “Managementul la Complexurile Turceni şi Rovinari nu va mai fi unul politic”

270

Picture 080Preşedintele PSD, Victor Ponta, a subliniat vineri la Târgu-Jiu că strategia USL-ului nu prevede ca la complexurile energetice să mai existe management politic, Uniunea dorind să promoveze specialiştii, actualii manageri urmând să fie înlocuiţi imediat ce USL-ul va ajunge la guvernare.

“Managementul la Complexurile Turceni şi Rovinari nu va mai fi unul politic şi al unor indivizi care habar nu au să conducă, ştiu doar să stea drepţi la miniştrii de la Bucureşti şi să ducă bani în sacoşă la partid. În toată ţara, managementul acestor companii nu va mai fi un management politic, nu îi vom înlocui pe pedelişti cu nişte pesedişti sau penelişti care să vină la noi. Trebuie să fie înlocuiţi cu specialişti în domeniu, cu oameni care nu au nicio obligaţie faţă de partid, ci faţă de judeţ şi de oamenii care lucrează acolo că vor face din nou companiile performante. Nu o să mai trăim epocile în care se împărţeau Turceni-ul, Rovinari-ul şi SNLO în funcţie de câte partide sunt la guvernare. Nu mai trebuie să mai facem lucrul acesta”, a declarat Ponta. Şeful PSD a arătat însă că susţine înfiinţarea unei companii energetice în Oltenia. “Această companie trebuie să fie integrată, cu componente de producţie şi distribuţie, dar în care acţionarul majoritar trebuie să fie statul român, iar beneficiarul principal nu va fi partidul de guvernământ, ci economia naţională şi oamenii care lucrează în aceste structuri de producţie”, a completat Ponta, menţionând în schimbă că nu susţine privatizarea societăţilor de producţie energetică din ţară.

Nu, privatizării!

“Nu suntem de acord cu privatizarea în acest moment a societăţilor de producţie energetică. De ce? În primul rând pentru că s-a dovedit şi se dovedeşte că un stat responsabil, nu un stat condus de un Guvern mafiot, ci unul condus de un Guvern cinstit în Europa, îşi deţine controlul asupra producătorilor de energie. Nu vreau ca România să devină o colonie în 2012 în care nimic nu mai este al nostru, în care trebuie să plătim taxe şi pentru aerul sau pentru străzile pe care mergem vândute de Guvernul actual”, a declarat Victor Ponta. “Sunt absolut convins că societăţile şi companiile producătoare de energie trebuie să aibă în continuare un acţionariat majoritar al României, nu al altcuiva şi că în acest fel vom salva şi locurile de muncă şi ne vom salva siguranţa noastră energetică pentru anii care urmează. Nu este nici momentul potrivit să ne apucăm să ne vindem ultimele lucruri pe care le mai avem în casă. Cred că am vândut prea mult, nu doar în Guvernul actual, ci şi în guvernul PSD, şi în PNL, dar fără să ne dăm seama că vom ajunge în 2009 – 2011 să fim conduşi de un Guvern trădător, care îşi va pune interesele lui personale înaintea alor noastre”, a completat, apoi, Ponta ca răspuns la declaraţia lui Traian Băsescu făcută la Berlin.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here