Deputatul Elvira Șarapatin-bilanț legislativ 2018

833

În anul 2018, parlamentarul de Gorj, Elvira Șarapatin, a avut 48 de inițiative legislative, 70 fiind realizate în total pe mandatul său, dintre care 17 au fost promulgate legi. Propunerile legislative ale deputatului PSD au privit aspecte legate de comercializarea masei lemnoase, de susținerea crescătorilor de animale, a colectării laptelui de la producători, pentru înființarea centrelor de colectare și prelucrare a lânii în zona montană, pentru înființarea centrelor de sacrificare a animalelor în zona montană, dar și pentru realizarea de noi investiții.

Parlamentarul social-democrat a mai avut în vedere realizarea stânelor în zona montană, încurajarea investițiilor, acordarea de suplimente nutritive gratuite pentru elevi, înființarea centrelor de colectare a fructelor și plantelor medicinale, dar și combaterea violenței în familie.
Inițiativele au mai privit combaterea corupției, statutul aleșilor locali, egalitatea de șanse între femei și bărbați, reglementarea vânzării-cumpărării de terenuri agricole situate în extravilan, protecția informațiilor clasificate, completarea și modificarea unor acte din domeniul educației și sportului, venitul minim garantat, finanțarea din fonduri publice a asociațiilor non-profit, reforma din domeniul sănătății, drepturile pacienților, exproprierea pentru cauze de utilitate publică și chiar organizarea și funcționarea Institutului Român pentru Drepturile Omului.
Deputatul Elvira Șarapatin a mai înregistrat 26 de declarații politice și intervenții prin luări de cuvânt, în decursul anului legislativ 2018, pe teme legate de politica europeană, majorarea pensiilor, fonduri europene, învățământ, acces gratuit la internet, agricultură, sănătate, corupție, achiziții publice, protocoale SRI și chiar de legislație rutieră.
Parlamentarul de Gorj a făcut, anul trecut, 14 interpelări și întrebări pe care le-a adresat Guvernului. Acestea au încercat să clarifice problema unor investiții de mare importanță pentru Gorj, dar să și facă publice soluțiile unor ministere în legătură cu rezolvarea acestora. Întrebările și interpelările priveau, printre altele, problemele identificate şi soluţiile adoptate pentru finalizarea proiectului de infrastructură de interes naţional “Varianta de ocolire Târgu Jiu”; necesitatea armonizării cadrului legislativ actual cu privire la aprobarea executării lucrărilor de utilitate publică pe terenurile din fondul forestier naţional; comunicarea măsurilor adoptate pentru conștientizarea și pedepsirea actelor de violență verbală împotriva femeilor; oportunitatea promovării aglomerărilor economice la nivel local pentru a susține în continuare crearea de noi locuri de muncă; concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate dar și măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor generate de calamități naturale. Infrastructura rutieră, parteneriatul public-privat și comercializarea produselor din alcool și tutun în preajma școlilor au preocupat, de asemenea, deputatul de Gorj, ce consideră că anul legislativ 2018 a fost unul dificil, dar care a produs, în final, legi bune pentru cetățeni.
,,Sunt la primul mandat de parlamentar în care am avut o activitate intensă, atât din punct de vedere politic cât și de ordin legislativ. După cum reiese din bilanțul legislativ pe 2018, m-am dedicat proiectelor care privesc cetățenii Gorjului, dar și problemelor care privesc românii, în general. Acord o atenție deosebită și sunt preocupată de continuarea lucrărilor la hidrocentralele de pe Jiu, aducând în atenția doamnei premier și a președintelui Dragnea analiza și continuarea acestei investiții realizate în procent de 98%, proiect de interes național și strategic pentru România. Sunt determinată ca, și în continuare, să îmi dedic activitatea parlamentară în interesul oamenilor și pentru oameni, fiind atentă la necesitățile fiecăruia în parte. Mă bucur că, oamenii care mi se adresează cu probleme specifice sunt mulțumiți de sprijinul pe care îl acord fiecăruia, dar și de disponibilitatea de care dau dovadă, reușind să le înțeleg doleanțele și, în măsura posibilităților, să găsesc soluții la solicitările lor. În actuala legislatură 2019 sunt coinițiator al mai multor proiecte de legi importante pentru România și inițiator a altor proiecte legislative făcute în interesul gorjenilor. Unul dintre proiecte privește exproprierea pentru cauza de utilitate publică, trecut deja de Comisia de Mediu din Senat, urmând să primească avizul Comisiei Juridice din Senat. Proiectul va urma apoi calea legală în Camera Deputaților, cameră decizională”, a precizat deputatul Elvira Șarapatin.
,,În paralel cu activitatea parlamentară, cu mult respect conduc și Organizația de Femei a PSD Gorj, fiind și vicepreședinte al OFSD, structură politică extrem de activă care se bucură de membre determinate în îndeplinirea politicii partidului, a programului de guvernare, încurajate fiind și de faptul că premierul României, Viorica Dăncilă, face parte din OFSD”, a conchis social-democrata, invitând gorjenii la cabinetul său parlamentar din incinta Prefecturii Gorj.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here