Deplasare dificilă pentru craioveni!

70

Universitatea Craiova merge după puncte, în Moldova, la Botoşani, pe un teren unde gazdele joacă de obicei la “hei-rup” şi unde au pierdut o singură dată în faţa propriilor fani în acest sezon. “Juveţii” au obţinut, în runda precedentă, un succes de moral cu Juventus Bucureşti şi sunt pregătiţi să lege din nou rezultate pozitive. Antrenorul Devis Mangia este conştient că îl aşteaptă un meci foarte greu, mai ales că nu ştie dacă se poate baza pe marcatorul din confruntarea tur, Hristo Zlatinski, sau pe fundaşul Tiago Ferreira. “Va fi o partidă foarte complicată, deoarece vom întâlni un adversar care are un parcurs bun în campionat, se regăsește în spatele nostru în clasament, are jucători de calitate și practică un joc frumos. Este un meci important, dar nu cred că este decisiv în privința play-off-ului. Totul se va decide după ce vom avea această pauză de iarnă. Cred că atunci, în ultimele patru meciuri, când echipele vor fi un pic diferite, lucrurile se vor clarifica în privința echipelor care vor merge în play-off sau play-out”, a declarat italianul. Ca orice absolvent de Coverciano, Mangia este nemulţumit când primeşte goluri şi a spus că acest aspect trebuie îmbunătăţit. “Dacă vrem să facem un campionat foarte bun, trebuie să ne organizăm mai bine și să eliminăm din greșeli. Eu am fost supărat inclusiv pentru meciul cu Juventus, deoarece am primit un gol ușor. Trebuie să lucrăm și să îmbunătățim cifrele, să scădem numărul golurilor primite și să-l mărim pe cel al golurilor reușite”, a afirmat principalul Craiovei. Meciul de la Botoşani ar putea reprezenta debutul, ca titular, al fundaşului Răzvan Popa. “O să fie un meci foarte greu, mai ales că jucăm în deplasare, dar noi mergem să câștigăm și să rămânem sus în clasament, în primele trei locuri, ca să ne luptăm pentru titlul de campioană. Sunt foarte mulțumit că am ajuns la Craiova, colegii m-au primit foarte bine, staff-ul la fel, și mă simt foarte bine, mă simt ca acasă. De cele mai multe ori am jucat în apărare, dar acum, cu Juventus, a fost nevoie de mine la mijlocul terenului și pot să joc și acolo fără probleme”, a spus apărătorul. “Va fi o partidă dificilă, FC Botoșani este un adversar foarte bun, are o echipă puternică, dar mergem acolo optimiști, să câștigăm cele trei puncte. O să dăm totul pe teren, pentru că avem nevoie să rămânem acolo sus în clasament. Nu este o presiune suplimentară la Botoșani, dar întâlnim o echipă agresivă, cu jucători foarte buni în atac“, a declarat şi jucătorul de bandă al “Ştiinţei”, Marius Briceag.

Moldovenii: “Batem şi intrăm în play-off”
Una din echipele bune ale campionatului, FC Botoşani are şanse considerabile să prindă primele 6 locuri la finalul sezonului regulat. Tocmai de aceea, meciul cu Universitatea este considerat foarte important de către gazde.
“O să fie un meci dificil, Craiova este o echipă pe val, joacă bine, au jucători de viteză, jucători buni. Noi ne bazăm pe viteza grupului, pe încrederea pe care o avem de la ultimele rezultate și o să fie un meci frumos. Dacă învingem Craiova în proporție de 80% avem șanse să prindem play-off-ul”, a declarat mijlocaşul Mihai Roman.
“Întâlnim o echipă foarte bună din punct de vedere ofensiv, dar ținând cont că în tur am pierdut cu 1-0, dintr-un gol din offside, avem de luat o revanșă. Fac un apel către publicul din Botoșani să vină în număr cât mai mare la stadion și să ne susțină pentru că avem mai multe șanse de a obține puncte”, a spus fundașul George Miron. Pe de altă parte, antrenorul moldovenilor, Costel Enache, speră să-l ghicească pe omologul său, la ora meciului.
“Mă gândesc doar la meciul cu Craiova, luăm lucrurile pas cu pas așa cum am făcut-o până acum. Sunt destul de camuflați tactic, am văzut abordări diferite, cred că va fi un joc de mijlocul terenului, echilibrat, în care noi nu ne asumăm mari riscuri”, a fost afirmaţia interesantă a tehnicianului. Partida se dispută în această seară, de la ora 20.45.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here