Departamentul de Energie al PSD trimite oameni în posturi de conducere la CEO!

4720

Totul se poate schimba în politica de decarbonare, reprezentanții PSD fiind hotărâți să lase termocentralele pe cărbune să funcționează până în 2038, cât mai există rezervă de cărbune. În acest sens, social-democrații vor aduce schimbări, de la funcțiile de conducere în CEO până la promovarea strategiei energetice așa cum a fost construită de unul dintre foștii secretari de stat în Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu.

Schimbări la CEO, după finalizarea discuțiilor pentru ocuparea funcțiilor de secretar de stat
De asemenea, liderul PSD Gorj, Mihai Weber, anunță înlocuirea unor șefi din CEO cu oameni care au pregătirea necesară în domeniul energiei. Legat de acest lucru, Andrei Maioreanu a precizat: ,,Chiar la sfârșitul săptămânii trecute am avut astfel de discuții, în Departamentul de Energie de la Gorj, unul dintre cele mai active departamente. Vreau să vă spun că avem oameni din energie, cu CV-uri foarte bune și experiență în domeniu, și pe zona hidroenergetică, și pe minerit și energie. Momentan, vom avea discuții și negocieri pentru funcțiile de secretari de stat, inclusiv la Ministerul Energiei, în 2, 3 decembrie, apoi vor urma cele pentru CE Oltenia. În programul de guvernare au fost puse, printre altele, și adoptarea strategiei energetice pe care eu am insistat de multă vreme”, a spus acesta.
Andrei Maioreanu arată că PSD va schimba termenii decarbonării, la Bruxelles: ,,Am lucrat la programul de guvernare și am prins scenariul optim: adoptarea strategiei energetice, finalizarea investițiilor hidroenergetice. Mai exact, funcționarea termocentralelor pe cărbune până în 2038, nu până în 2032 așa cum au decis unii, din care nu lipsește o schemă de sprijin legiferată. Totul se poate negocia și se poate schimba, demersuri în acest sens fiind deja făcute de europarlamentarii PSD. Abia din 2038 să se facă tranziția pe gaz. Atunci, ai timp să-ți epuizezi rezerva și ai timp să înlocuiești cărbunele. Cu referire la schimbările pe care ni le dorim, pot să vă spun că nu sunt politruci în departamentul nostru de energie. Sunt specialiști pe zona minieră și hidroenergetică, avem un număr însemnat de astfel de oameni”, a mai spus Andrei Maioreanu.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here