Deocamdată / Îmbolnăvirea unui judecător l-a scăpat pe administratorul judiciar al Pandurii de incompatibilitate

609

Emanuel Ciobanu, administrator judiciar al Pandurii Târgu-Jiu, rămâne în funcția de la clubul de fotbal, dar și de la UEF Motru, deși este acuzat de incompatibilitate, pe motiv că ar fi, în mod injust, lichidator atât la debitor, cât și la păgubitul, aparținând CE Oltenia. Totul pentru că plângerea din februarie, la adresa lui Ciobanu, făcută de Sindicatul Lignitul Oltenia și de Asociația Liga Suporterilor Durii, a fost amânată iar ieri la judecare, de către Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România(UNPIR) Filiala Dolj. Motivul, de data aceasta, a fost îmbolnăvirea subită a unuia dintre judecători.

Cele două structuri, sindicatul și asociația din Gorj, au făcut în februarie o plângere comună la UNPIR Craiova, împotriva administratorului judiciar al Pandurii, acesta fiind acuzat de incompatibilitate. “Am făcut asta pentru că s-au încălcat legile statului de către Ciobanu, care, cu bună știință este administrator judiciar atât la Pandurii, care îi datorează bani subunității CEO pe așa-zise forări, cât și la UEF Motru, aparținând companiei. Legea scrie foarte clar că practicianul în insolvență nu poate fi administrator judiciar și la creditor și la debitor. Astăzi(n.r. joi) trebuia ca și Ciobanu să fie declarat incompatibil de UNPIR, pe actele depuse de noi la dosar, dar, am fost anunțați, în timp ce eram în Craiova, că acea comisie care trebuia să judece cazul de la Gorj are un membru bolnav. Nu ni s-a transmis încă noul termen de judecată, dar după cum stau lucrurile sigur vom avea parte, ca la Tribunalul Olt, de nenumărate alte termene de amânare”, a declarat Vali Peptenatu, reprezentantul “Durii”.

Amenință și cu o plângere penală
Ciobanu Emanuel este de la jumătatea lui octombrie administrator judiciar numit de către asociați în funcția de administrator judiciar al Pandurii Târgu-Jiu, club aflat în insolvență. Acesta încasează lunar de la club, potrivit lui Peptenatu, în jur de 14.000 de lei, pentru că ocupă funcția de administrator judiciar la Pandurii.
Peptenatu susține că administratorul nu și-ar merita suma mare de bani pe care o încasează de la clubul de fotbal, și chiar amenință că sindicatul lui Constantin Crețan și Liga Suporterilor intenționează să-i facă și o plângere penală lui Ciobanu, pentru complicitate și asociere la favorizarea infractorului Marin Condescu. Asta, pe motiv că Ciobanu nu a recuperat, cu bună știință, prejudiciul stabilit de ANAF în raportul nr.1859 din 23.07.2014.
De altfel, în 22 iulie 2017 se prescrie dreptul clubului de a se îndrepta împotriva lui Condescu pentru recuperarea prejudiciului stabilit de ANAF.
A.Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here