Demersuri pentru majorarea sporurilor angajaţilor DGASPC

293

Conducerea Sindicatului Salariaţilor din DSGASPC Gorj încearcă să îmbunătăţească, atât cât se poate, situaţia veniturilor salariale ale angajaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Este vorba despre funcţionarii publici şi personalul contractual care lucrează în alte unităţi decât centrele cu persoane adulte şi copii cu dizabilităţi, unde sporurile sunt de 50%.

Începând din luna iunie 2012, angajaţii DGASPC primesc sporuri diferenţiate; anumite complexuri beneficiază de 50%, altele de 15%, în funcţie de buletinele de determinare emise de Direcţia de Sănătate Publică Gorj. Sporurile se acordă după cum urmează: pentru întreg personalul din cadrul Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni se acordă un spor de 50% din salariul de bază pentru condiţii deosebit de periculoase, la fel şi pentru angajaţii din: Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa, Complexul de Servicii Comunitare cu Secţii Protejate Târgu-Cărbuneşti, Complexul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi – Bâlteni, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu. Sporuri de 15% vor primi salariaţii din: Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Cărbuneşti, Complexul de Servicii Alternative la Protecţia Rezidenţială Târgu-Jiu şi Complexul pentru Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Jiu. Cuantumul efectiv pe care îl primeşte fiecare angajat diferă în funcţie de salariul de bază.

Se cere majorarea sporului de 15%
Conducerea Sindicatului Salariaţilor din DSGASPC Gorj încearcă să îmbunătăţească, atât cât se poate, situaţia veniturilor salariale ale angajaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. „O parte din noi am rămas în urmă cu salarizarea şi încercăm să îmbunătăţim acest aspect. Ne dorim să facem ceva pentru ca şi funcţionarii publici şi personalul contractual care nu lucrează în centrele cu persoane adulte şi copii cu dizabilităţi să aibă sporuri de măcar 25% sau chiar 30%, ei primind acum doar 15%”, precizează Nicolae Pasăre, preşedintele Sindicatului Salariaţilor din DGASPC Gorj.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj dă sporuri de 243.000 lei lunar, cheltuielile de personal ale instituţiei ajungând astfel la 1 milion lei pe lună.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here