Delegaţii recensământului agricol, ultima dată la instruire

232

recensamant instruire facuta de mineCoordonatorii şi recenzorii-şef numiţi pentru a se ocupa cu culegerea şi prelucrarea datelor obţinute în urma recensământului agricol au participat ieri la ultima şedinţă de dinaintea începerii acţiunii propriu-zise. La întâlnirea de ieri au fost prezenţi coordonatorii (secretarii de la toate cele 70 de primării din judeţ) şi recenzorii şefi care răspund de câte 5-7 sectoare de recensământ (în număr de 109).

Şedinţa s-a ţinut în scopul distribuirii telefoanelor mobile cu ajutorul cărora se va efectua monitorizarea activităţii pe care aceştia o desfăşoară în teritoriu pe toată perioada recensământului general agricol, respectiv 2 decembrie 2010 – 31 ianuarie 2011.

„Cu această ocazie, am efectuat şi instruirea în ceea ce priveşte formatul de transmitere al sms- urilor privind activităţile desfăşurate în teritoriu, numărul mapelor şi al formularelor de recensământ. Raportarea se va face în data de 2 decembrie în ceea ce priveşte prezenţa tuturor recenzorilor în teritoriu, iar începând cu 8 decembrie se va face o raportare bisăptămânală în zilele de miercuri şi vineri. Pentru fiecare mapă se vor raporta numărul de chestionare completate”, a declarat Gheorghe Popescu, directorul Direcţiei de Statistică Gorj.

Ultima întâlnire

De asemenea, şeful Direcţiei Judeţene de Statistică a precizat că există constituit un Call Center la Institutul Naţional de Statistică prin care cei interesaţi, şi nu numai, inclusiv personalul antrenat în activităţile de recenzare, pot afla noi informaţii cu privire la etapele recenzării. „Aceasta a fost ultima întâlnire de dinaintea efectuării efective a recenzării care va începe la data de 2 decembrie, la orele 08:00. Au mai avut loc câteva întâlniri de instruire şi informare ce au avut drept scop constituirea listelor cu exploataţiile agricole atât cu personalitate juridică, dar şi fizică, sectorizarea teritoriului după componenţa sectoarelor de recensământ”, a adăugat Popescu.

Banii necesari s-au alocat şi în Gorj

Acesta a mai spus că sumele acordate pe judeţe s-au repartizat pentru cele trei instituţii implicate, respectiv Prefectura, Direcţia Judeţeană de Statistică şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Banii au fost alocaţi în aşa fel încât să se acopere cheltuielile de transport ale personalului antrenat în recensământ şi bineînţeles indemnizaţiile recenzorilor de 50 de lei pe zi, şi de 55 de lei pe zi pentru recenzorii-şefi şi pentru coordonatori, pentru fiecare zi de activitate.

La instruirile anterioare au participat toţi cei 885 de recenzori, recenzori-şefi şi coordonatori. Dintre aceştia, 930 sunt salariaţi, 26 sunt pensionari, şapte sunt şomeri, 11 studenţi, 21 sunt absolvenţi aflaţi în căutarea unui loc de muncă sau persoane casnice. Persoanele cu studii superioare reprezintă 68,5% din totalul personalului selectat şi recrutat, din care 6,9% sunt coordonatori, 9,3% recenzori-şefi, 43,2% recenzori, 5,6% recenzori-şefi de rezervă şi 3,4% recenzori de rezervă. Finalizarea raportului Recensământului General Agricol şi transmiterea fişierelor la Eurostat se va face la data de 20 iunie 2012.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here