Deja retrogradată, Gaz Metan Mediaș a condamnat și Energia – I-au tras după ei…

328

Puțini, dar inimoși, suporterii Energiei și-au susținut echipa pentru ultima dată în acest an, pe propriul teren. Finalul a fost unul trist, Energia a pierdut partida și doar o minune o mai poate salva, două victorii în deplasările de la Timișoara și Dinamo fiind necesare pentru ca echipa gorjeană să rămână în primul eșalon.

Având în față un gigant precum Drăgușin, cei de la Energia au schimbat în debutul meciului registrul tactic și Șanta s-a aflat în poziții de aruncare la semidistanță, lucru care i-a reușit și i-a dat curaj să intre și sub panou. Pivotul gorjenilor a și fost eroul Energiei în primul sfert, Șanta trecându-și în cont 10 puncte, însă de la oaspeți Peciukas a marcat mai mult de jumătate din punctele echipei sale, 14 din cele 20 cu care Gazul a terminat primele zece minute.
Mâna bună a lui Șanta nu a ținut și în sfertul secund, iar acest lucru s-a văzut și pe tabelă, după șase minute jocul având o primă schimbare de conducere, scor 27-29. Cu o mobilizare exemplară, Energia a reușit să revină, iar la pauza mare echipa gorjeană avea un avantaj de șase puncte, scor 40-36.
Asociația pentru Cultură, Sport și Reprezentare a Polițiștilor de pretutindeni a ținut ca la pauza meciului să îi premieze pe cei care au ales să rămână la Energia în ciuda tuturor problemelor financiare întâmpinate într-un sezon negru pentru gorjeni.
Din păcate, Șanta a fost sancționat cu a patra greșeală personală după doar câteva secunde scurse din sfertul trei, iar Energia a rămas să joace fără pivot aproape jumătate de meci. Un parțial de 13-2 în două minute și jumătate a făcut ca oaspeții să se desprindă la Târgu Jiu, scor 42-47, făcând din ce în ce mai grea misiunea Energiei de a se menține în prima ligă. Trecuți prin multe momente grele, jucătorii Energiei nu au cedat și după alte patru minute de joc erau ei în frunte, scor 55-52, totuși, cu un nivel de concentrare mai ridicat, oaspeții au intrat în ultimele zece minute de joc cu un avantaj de patru puncte, 60-64. Cu trei oameni la limita eliminării, Șanta, Mihuți și Danys, Energia a luptat din greu pentru a rămâne în cărți, însă totul a fost zadarnic, Gazul a câștigat pentru a patra oară în fața gorjenilor în acest sezon și i-a tras după ei în Liga 1. Finalul a fost deplorabil, Graham fiind trimis la vestiare înainte de vreme pentru gesturi golănești ce nu-și au locul pe un teren de sport.
Din păcate, pornită la drum cu gândul de a câștiga titlul, Energia termină în genunchi sezonul și pare să-și trăiască ultimele sale clipe.

Energia Târgu Jiu – Gaz Metan Mediaș 77-91 (22-20, 18-14, 20-30, 17-27)
Sala „Voievod Litovoi”, Târgu Jiu, spectatori: 250
Energia: Horne (12), Danys (19), Andrei (9), Aktaș (16), Șanta (14), Marcian, Buju, Berca, Bălcescu, Sanda, Bratoloveanu, Mihuți (7). Antrenori: Iannis Diamantakos și Claudiu Alionescu.
Gaz Metan: Ghraham (14), Nikolic (4), Navickas (16), Drăgușin (13), Peciukas (30), Petrovic, Grabauskas, Șolopa (14), Andrieș, Dragoste, Ioan. Antrenor: D. Popa.
Arbitri: Laszlo Bukuresti, Amalia Marchiș, Sorin Drugău.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here