Debutul anului şcolar, moment de bucurie pentru comercianţii de flori

423

Începutul anului şcolar este unul dintre cele mai aşteptate momente pentru florărese. Cu mic, cu mare, toţi copiii merg cu flori la educatoare, învăţătoare şi profesoare. Cu toate acestea, comercianţii de flori din Târgu-Jiu spun că nici începutul anului şcolar nu mai este ce era, în privinţa profitului din vânzarea buchetelor.

În ultimele zile, vânzătorii de flori din municipiul nostru şi-au făcut aprovizionarea, aducând produse proaspete şi cât mai aspectuoase, astfel încât vânzările să fie pe măsură. Deşi, luni dimineaţa cu greu puteai să-ţi faci loc printre clienţi, florarii spun că „începutul de an şcolar nu mai este ce era cândva. Oamenii nu mai au bani pentru a cumpăra flori multe şi nici buchete scumpe”.
Cu toate acestea, cei mai mulţi părinţi nu s-au uitat când a venit vorba de impresionarea cadrelor didactice, astfel că au cumpărat de la buchete cu trandafiri, până la aranjamente florale de sezon şi coşuleţe frumos colorate, astfel încât copiii să facă impresie bună în prima zi de şcoală.
Chiar dacă, din spusele florarilor, vânzările la flori scad de la un an la altul, ziua începutului de an şcolar aduce un profit de cel puţin cinci ori mai mare decât într-o zi normală de peste an.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here