Debut pentru noile achiziţii ale Craiovei

1207

Universitatea Craiova a susţinut, sâmbătă, un test de verificare împotriva formaţiei FC Argeş. Partida din „Lunca Jiului” a reprezentat şi primul meci pentru noile transferuri ale dojenilor: Reagy Ofosu, Ivan Mamut şi Mihai Căpățână. Cei trei au început titulari jocul cu ,,vulturii”, unul în care victoria a revenit, la fel ca şi în meciul oficial, Universităţii. Singurul gol al ,,juveţilor” a fost înscris de Bărbuţ în minutul 74. Evident, gazdele nu s-au putu baza în această încleştare pe jucătorii plecaţi la loturile naţionale: Cicâldău, Bancu, Bălașa, Vlădoiu și Cîmpanu.
Universitatea Craiova – FC Argeş: 1-0 (0-0)
Craiova: Popescu – Olteanu, Acka, Constantin, Vătăjelu – Mateiu, Screciu, Căpățînă – Bărbuț, Mamut, Ofosu. Antrenor: Cristiano Bergodi. Au mai intrat: Marinescu – Bic, Nistor, Ivanov, Vali Constantin și Ivan.
Argeș: Micle -Tofan, Leca, Deslandes, Mușat – Prepeliță , Grecu, Meza Colli, Șerban – Malele, Blejdea. Rezerve: Honciu, Șerbănică, Marakis, Năstăsie, Turda, Mediop, Alin Popa, Panait, Cătălin Barbu, Drăghici, Mirică. Antrenor: Ionuț Codruț Moșteanu.

Ofosu şi Căpăţână aveau ,,planuri vechi” cu Universitatea
Doi dintre jucătorii veniţi în ultma zi de mercato, Ofosu şi Căpăţână îşi doreau de ceva vreme să îmbrace tricoul formaţiei din Bănie. Dacă pentru primul, impactul cu ,,Ion Oblemenco” a fost decisiv, Căpăţână este oltean, iar visul său, de la debutul în Liga 1, a fost să joace pentru Craiova.„Mă bucur că sunt aici, la un club foarte mare din România, cu o istorie foarte mare. Vreau să ajut să ne îndeplinim obiectivul, câștigarea campionatului. A fost o primire foarte călduroasă din partea tuturor băieților, dar și a staff-ului și suporterilor. Am primit multe mesaje și este mai ușor pentru mine să mă adaptez repede, având în vedere primirea frumoasă. Când am venit în România, toată lumea a spus despre Craiova că are fani fantastici. Prima dată când am jucat cu Botoșani aici, am simțit despre ce este vorba. Suporterii sunt incredibili, avem și un stadion foarte frumos. A fost ‘wow’ să joc aici. Acum nu putem juca cu fani în tribune, dar dacă timpurile pe care le trăim se vor schimba, va fi o mare putere pentru noi să îi avem alături de noi și să luptăm pentru titlu”, a declarat fotbalistul venit de la Botoşani.„Personal, mă bucur foarte mult că am ajuns aici. Visez la acest moment de când am debutat în Liga 1. Am venit cu gânduri mărețe, așa cum își dorește toată lumea, să câștigăm titlul și Cupa României în acest an, pentru că Universitatea Craiova merită acest lucru, pentru ceea ce se întâmplă aici și pentru acești suporteri minunați pe care îi avem și chiar îmi doresc să reușim acest lucru. Băieții m-au primit foarte bine, este un grup foarte bun aici, prietenos. Antrenamentele sunt foarte bune, cu intensitate, iar grupul mă ajută să mă integrez cât mai repede”, a spus Căpățână.Atacantul croat Ivan Mamut şi-a exprimat speranţa că va pune umărul la cucerirea trofeului suprem din fotbalul românesc. Masivul fotbalist a venit de la Inter Zapresic. „Sunt foarte fericit că am semnat cu echipa care este pe primul loc în această ligă a României, un club cu o istorie foarte mare și cu suporteri fanatici. Îmi doresc foarte mult să câștigăm campionatul.”Craiova joacă duminică, în Capitală, împotriva formaţiei Dinamo Bucureşti.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here