De sărbători – Oferte turistice pentru toate buzunarele gorjenilor

196

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, motiv pentru care gorjenii au început deja să studieze oferta agenţiilor de turism şi să-şi rezerve bilet în acest scop, pentru a prinde locuri în cele mai bune destinaţii. Agenţiile de turism din Gorj pun la bătaie sejururi de vis la preţuri atractive şi destinaţii pe măsură atât în România, cât şi în străinătate. De Crăciun gorjenii pot alege destinaţii turistice, de exemplu: Rânca, Poiana Braşov, Băile Herculane, Călimăneşti, Căciulata, Gura Humorului, Sinaia, Moeciu şi multe alte destinaţii.

Oferta turistică de sărbători este la fel de variată ca în anii precedenţi, dar tarifele care în ultimii ani au înregistrat un trend ascendent s-au stabilizat în mare măsura la nivelul celor de anul trecut. Situaţia economică îşi va pune cu siguranţă amprenta asupra numărului de clienţi şi a sumelor alocate de către aceştia, petrecerii sărbătorilor de iarna şi, din păcate cei care vor resimţi cel mai puternic acest recul vor fi operatorii mici din turism. Potrivit reprezentanţilor uneia dintre agenţiile de turism din Gorj, majoritatea gorjenilor aleg să îşi petreacă vacanţa acasă, în România. Aceştia au accesat pachetele oferite de către agenţie pentru Crăciun, 2012 într-un număr destul de mic. “Am vândut unui grup de 6 persoane pentru Crăciunul din 2012 iar pentru Revelionul 2013 am vândut peste 20 de camere”, a precizat reprezentanta Agenţiei Gorj Turism.

Destinaţii atractive în ţară
Pentru persoanele care plănuiesc să îşi petreacă sărbătorile de iarnă într-o destinaţie de vis preţurile diferă în funcţie de margarete sau de stele hotelului. De exemplu, 4 nopţi de cazare la o pensiune de 3 margarete costă 425 de lei. Staţiunile de pe Valea Oltului: Căciulata, Călimăneşti sunt şi ele printre destinaţiile turistice accesate de către doritori, 2 nopţi de cazare şi masa festivă de Crăciun, cu acces la piscina interioară, cu apă termală costă 350 lei pentru o persoană. La Sinaia, 2 nopţi de cazare plus masa de Crăciun costă între 363 şi 710 lei în funcţie de stelele sau margaretele pensiunii. Agenţiile de turism au pregătit pentru ei sejururi de vis la preţuri atractive şi destinaţii pe măsură atât în România, cât şi în străinătate, astfel că reprezentanţii acestora se aşteaptă ca numărul persoanelor care doresc un pachet turistic să crească în perioada următoare.

Revelionul în Europa, un lux pentru gorjeni
O paletă de oferte care a avut de suferit, cel puţin din punct de vedere al sectorului agenţiilor de turism, este cea a destinaţiilor europene pentru Revelion. Astfel, în timp ce unele persoane îşi doreau să prindă un bilet în Franţa, Austria, Italia sau Grecia, interesul pentru destinaţiile din Europa a scăzut în ultimii ani.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here